Revija Joker

ŽELEZNINA IN TESTISI
stranka » železnina in testisi
   
Časoplovni LordFebo skozi sijajno ploščico s črko M na zadnji plati vpogleda bogato zgodovino (nekoč) ameriške telekomunikacijske blagovne znamke.
Ko PrFOXa natipka priprave za novo šolsko leto, si sezuje štikle in prekriža noge na katedru. Sprašuje se, ali bo naslednjih trideset let svoj posel sploh še lahko opravljala ali jo bo kmalu nadomestil robot. Stroji so namreč v šolstvu vse bolj uveljavljeni.
Iphone 7 (J279)
LordFebo ima v roki najmočnejši, a obenem omejujoč mobilnik. Ve, da si bo nakopal srd jabolčniške komune, toda pove naglas, da mu raba ne godi.
Google je na mizi, v žepu, na roki, v oblaku, celo v avtu in takisto na steni. LordFebo zvedavo preveri njegovo ofenzivo na največje zaslone pri hiši.
Vikend v oktobru, zunaj je mraz, Aggressor s tipkovni­cami krajša si čas.
Ein Mann, vier Autos, vier Computer. Oziroma LordFebo, ki dobi štiri tehnološko najbolj zmog­­ljive avtomobile. Prvi krog odpelje brez nog, drugega brez nog in brez rok, v tretjem pa gre avto že brez njega. Je Kitt za vogalom?
Pisatelj: LordFebo
V preteklem mesecu sta tako Nvidia kot AMD izdala nove grafične kartice v srednjem cenovnem razredu, s čimer sta dopolnila aktualni generaciji izdelkov. Aggressor lahko pove nekaj zaključkov o tem, v katerem grafičnem čipu se najhitreje riše zajec.
Predolgo smo čakali na zmanjšanje tranzistorjev v grafičnih čipih, ki bi spet živahneje pognalo zmogljivosti kartic. Zdaj so ga naposled udejanjili in rodili so se novi geforci ter radeoni, Aggressor pa v poletju švica ob naspidiranih mašinah.
Dobrih dvajset let je minilo, kar je LordFebo v svojem domu s šlemom na glavi zadnjič oponašal Stevieja Wonderja. Herci in piksli so se odtlej namnožili, možnosti so obilnejše in navideznost še resničnejša. Smo potemtakem na pragu revolucije v dojemanju digitalnih svetov? Prihajajo tovrstni okularji v vsak dom?
HTC 10 (J275)
Pisatelj: LordFebo
V razredu prestižnih igralskih komponent so zasijali monitorji, ki zd­ružujejo fizično velikost, kvaliteto barv in visoko hitrost osveževanja slike, za dobro mero pa včasih še ukrivljenost. Ob tej priložnosti si Aggressor pusti božati zrkla in razloži, zakaj vreči cekine za tako napravo.
Pisatelj: Aggressor
Mobitelovsko zdolgočaseni LordFebo preizkusi sveža paradneža kitajske in korejske blagovne znamke, ki prinašata zanimivost: dve glavni kameri. Je tako križemgledanje kaj posebnega?
Mehanična Fata je bila najboljše darilo ljubljeni, ki ga je Božiček kdajkoli zrinil skozi dimnik. Vihravi pove zgodbo o robotu, ki je v hišo prinesel mir, ženino neskončno hvaležnost in talno čistočo.
Lani septembra samo onstran velike luže, sedaj tudi pri nas. Vihravi pokomentira robotski sesalnik, ki je prekinil s prepoznavno naključno vožnjo in spregledal.
Pisatelj: Aggressor
Pisatelj: LordFebo
Aggressor predstavi vse bolj čislane tipkovnice znanega tajvanskega velikana med proizvajalci hladilnih komponent za računala, Cooler Masterja.
Sneti ob televizor postavi predvajalno-igralno šatuljico najznamenitejsega proizvajalca. Je apple TV slasten elektronski sadež ali pa je primernejši za kompot in čežano?
Z glavo opletajoči, roke stegujoči LordFebo si skozi kartonsko zgibanko prostorsko ogleda ribe, planete in još­ke. A to je le del zgodbe, ki je tokrat slovenska.
Pred nekaj tedni v Barceloni, zdaj pa je že naprodaj. Milijoni so ga pričakovali in milijoni ga bodo kupili. Gora ali miš? Novi fon pokomentira LordFebo.
Aggressor se odpravi na obalo, kjer je naplavilo glasne želve z druge strani Atlantika. Svoje slušalke je v Slovenijo pripeljal svetovno znani proizvajalec Turtle Beach.
Zdaj, ko se je Lenovo zavihtel na prvo mesto med proizvajalci osebnih raču­nal­ni­kov na svetu, se je lotil drugega najvažnejšega cilja v kozmosu: opreme za igralce. Aggressor se s pritiklinami loti njihove gamerske linije Y.
Čeprav je mogoče večino računalniških iger lepo igrati s tipkovnico in miško, se je po zgledu konzol na PCju uveljavil joypad oziroma kontrolnik. Sneti si ogleda dvoje najnovejših tovrstnih naprav, ki sta nekaj posebnega - steam controller in xbox elite controller.
Med bučanjem eksplozij in štancem tehna Aggressor izrazi dobrodošlico novemu slovitemu avdiopodjetju med ponudniki igralskih slušalk.
LordFebo preizkusi mobilniški Windows 10 in ne more verjeti, da lahko eden največjih krojačev našega digitalnega vsakdana izvrže tako mobidično polomijo.
Pisatelj: LordFebo
Lasersko sabljo mu mati branijo, X-winga nima kje parkirati in Leia v tatooinskem bikiniju je odšla v tople kraje. LordFebo si zato privoš­­či luštnega žepnega droidka.
VR-abec? VR-ana? Ne, tole je VR-lastovka. LordFebo se stisne v kot oblazinjene sobe in si previdno nadene gear VR. Prihodnost je tukaj!
TEKOČA ŠTEVILKA
(naslednja izide 15.2.2017)
januar 2017
Oznanila: CES 2017, hololens na glavi, Persona, Resident Evil 7 ..., igrovje: pregled 2016, Tyranny, Batman VR, Pokemon Sun & Moon, Shadow Tactics, Dragon Quest Builders, Rive, Hitman, Candle, Shantae, Super Mario Run ..., slikosuk: Asasinov nazor, Rogue One, Blair Witch 3 ..., testisi: avtomobilska souporaba, samsung gear 360, vedež: skriti slovanski svetovi, plakata: Lego Batman in Rogue One.

Rubrike člankov