Revija Joker

ČLANKI
stranka » članki » japanka
Uredi seznam
Your Name (J280)
Pisatelj: Sneti
Pisatelj: Tamala
ReLife (J280)
Pisatelj: Tamala
Krvonorec (J278)
Japankasto navdihnjeni Sneti se za spremembo ne poda med čupaste tokijce in cvileče poševnookice, temveč med zverinske nasmeške in razpolovljene pošasti. Tiste v udarnem, starem, prav te mesece resurrectanem Berserku.
Pisatelj: Eilrahd
Pisatelj: Eilrahd
Pisatelj: Eilrahd
Vsakih nekaj let se izmed nebroja mang in animejev dvigne izdelek, ki preseže žanrske omejitve. Tak je Attack on Titan, ki je st­rip, povest, risanka, špil ter igran film. K sestradanim orjakom se odpravi Sneti.
Ko uleti fantič z opičjim repom, nagarba pol armade poševnookih čudakov in na oblaku poleti na zasneženo goro, kjer si naredi okusen čaj, ne more biti to nič drugega kot izredno priljubljeni Dragon Ball. Zgodbico o njem kotalika Sneti.
Prišel je med nas mesečev otrok. Mar bo ostal? -Sneti
Vprašanje, kaj si je leta 1985 mislil Hayao Miyazaki, ko je ustanovil japonski studio Ghibli. Tistega, ki je po slabih tridesetih letih delovanja širom sveta postal sopomenka za kakovostne japonske risane celovečerce. Je hotel biti vsakomur znan? Izpovedati tisto, kar je nosil v sebi? Ali oboje? Kdo bi vedel. Celo zvesti gledalec Jurec ne.
Pisatelj: Jurec
Kaj vse si je človek zamišljal, da nanj preži iz oceanov - orjaška hobotnica kraken, morski psi z gobci epskih dimenzij, sirene, zaradi katerih pesmi naj bi mornarji vodili ladje na čeri. Sneti se posveti Godzili, eni izvirnejših tovrstnih izmišljotin, ki je dolgo tega zaživela na platnu in dala zagona sorodnim filmom.
Mange (J247)
Zunaj postaja hladneje, zato si je Kimoko pripravila ozimnico čtiva za med odeje. Družbo ji bodo delale ilustrirane bukvice, v katerih se vrstijo epski boji z lovkastimi zlodeji, življe­njske ne­všeč­nosti štorastih študentov in komični spodrsljaji rejenih pand. Vse to bo sre­ča­la v japons­kih stripih - mangah!
Pisatelj: Sneti
Pisatelj: Kimoko
Pisatelj: Kimoko
Pisatelj: Kimoko
Pisatelj: Sneti
Pisatelj: Kimoko
išči:

(Palčki iščejo le štiri- ali veččrkovne zasnove.)

rubrika:

TEKOČA ŠTEVILKA
(naslednja izide 15.2.2017)
januar 2017
Oznanila: CES 2017, hololens na glavi, Persona, Resident Evil 7 ..., igrovje: pregled 2016, Tyranny, Batman VR, Pokemon Sun & Moon, Shadow Tactics, Dragon Quest Builders, Rive, Hitman, Candle, Shantae, Super Mario Run ..., slikosuk: Asasinov nazor, Rogue One, Blair Witch 3 ..., testisi: avtomobilska souporaba, samsung gear 360, vedež: skriti slovanski svetovi, plakata: Lego Batman in Rogue One.

Rubrike člankov