Revija Joker - Ko je manj več!

ČLANKI
stranka » članki » namiznik » Ko je manj več!
Ko je manj več!
...
Snetiju hudo paše, ko v namizni kvartaški igri Uno odvrže iz roke sleherno karto. Zdaj lahko namreč poprime za hladno pivo.

Dajmo: postojmo za trenutek, globoko vdihnimo in se ozrimo proti omari, kjer ima­mo zložene svoje moderne namizniške ig­­re. Polno bleščavih škatel, kajne? Veli­kosti za vola ubit, hah? In cene so takis­to morilske, urg? Ja, fizično družabni špili so preho­di­li dolgo pot od tedaj, ko je bila vrhunec takega po­četja vovkalca s starim fotrom. Ni pa ta pot nujno vodila le naprej. Ne da bi se tega zavedali, smo - podobno kot pri računalniških in video igrah, ki so se zakomplicirale - pre­š­li v dobo zapletenih pravil in orjaš­ke­­ga dosega. Na mizah zdaj bivajo visokoleteči fantazijski, grozljivi in zgo­dovinski svetovi, debelina priroč­ni­kov je odgovorna za propad tropskih gozdov, med­tem ko navodila štu­­­diraš ko blesav in zanje nema­lo­krat potrebuješ posvetovanja tako z internetom kot izvedenci.
Vendar ni nujno, da je tako - in zlasti ni obvezno, da se v tej rubriki pos­ve­ča­mo le tosortnim izdelkom. Čemu ne bi enkrat obdelali kvartopirščine, ki je dovolj preprosta, da se je priučiš v nekaj minutah, a lahko v pravi družbi ali v elektronski obliki traja leta? Ni razloga. Zato jo v imenu svete Raznolikosti bo­dem.

Ko je manj več! objavljeno: Joker 175
februar 2008