Revija Joker - Jesenski mobi trio

ČLANKI
stranka » članki » mobidik » Jesenski mobi trio
...
Tole je trojček najnovejših mobidičnih hotnic. Ljudje z zavistjo pogledujejo po njih, a LordFebo je spet pred nehvaležno in težko nalogo o njih pisati.

Dvomim, da bo kdo kupil aparat, ker je vzporedni test pokazal, da baterija zdrži pol ure dlje ali da so fotografije v poltemi malo manj slabe od drugih. Naštevanje hercev, bajtov in pikslov ne vpliva na odločitev, niti ne drobnjakarstvo okoli vmesniških neumnosti. Uporabnik bi moral sam preizkusiti veliko raz­lič­nih okolij, da bi uvidel, kako neka fun­kcija pri enem zahteva klik manj oziroma več. Večina širokih izkušenj nima, zato neumnosti ne graja in boljšosti ne hvali. Tisto, kar ima, jemlje za samoumevno. Nov mobitel pa kupi zaradi všečne zunanjosti in akcijske ponudbe, nekateri še zaradi statusnega simbola, morda celo pripadnosti blagovni znamki. Mnogotere vključene mož­nosti onkraj vsakodnevnih opravil so večini pred naku­pom in po njem malo mar. Često tudi zato, ker so po­lovi­čarske. Normalen uporabnik bo dodatno opravilnost navsezadnje pridobil z aplikacijo iz štacune.
Zaradi naštetega je umestno vprašanje o smiselnosti testov oziroma predstavitev. A menim, da štejeta tehnično izobraževanje in širjenje obzorij. Četudi nisi pred nabavo novega aparata, je fino prečitati, kam gredo trendi in kaj prinašajo nove tehnikalije. Poleg tega mora obstajati kritičen glas, ki tako javnosti kot industriji pove, da ni čisto vsaka frišnost zmagovalna in vsaka marketinška krilatica zlata. Predvsem pa, da tehnologija nič ne velja, ako je vmesni sloj do človeka, tisti, ki se mu reče human interface, neustrezen. Kaj torej pove glas zajebanca o treh aktualnežih?

Jesenski mobi trio objavljeno: Joker 256
november 2014