Revija Joker - Telefona z globino

ČLANKI
stranka » članki » mobidik » Telefona z globino
Telefona z globino
...
S 3Djem nas posiljujejo vsepovsod in če so s to pripono opremljeni celo brivniki, zobne krtačke in ličila, je bil skrajni čas za kak tri-de fon. Istočasno sta prišla na trg kar dva dalekoslušna onegaja, ki se dičita s tako imenovanim av­tostereoskopskim zaslonom, torej takim, ki za 3D-gledanje ne zahteva očal. Oba žene Android, eden prihaja iz tovarne HTC, drugi je LGjev. LordFebo se sprašuje, če ti lastovki napovedujeta revolucijo žepnih naprav?

O splošnih značilnosti obeh modelov ne bom razpravljal. Znanja in navade androidnikov sem dovolj slikovito popisal pretekli mesec, tale primerka pa sta pravzaprav le 3D-izvedenki tedaj testiranih. LG optimus 3D je sličen optimusu 2x in HTC evo 3D je čisti sensation, le z nekaj več pomnila. Oba sta torej dvojedrna, kakovostnozaslonska, fun­k­cionalno naphana vršaka ponudbe. In primerno tež­ka. Razlike so samo v tehnologiji displeja in v dveh tipalih na zadnji strani, ki rabita prostorskemu zajemanju fotografij in videa. Tajvanec je po številkah mogočnejši od korejca, vendar odstopanj v urnosti ni. Pozornost gre torej le prikazovalni noviteti.

Dvoje kamer nakazuje na stereoskopske zmož­nosti onegajev. Sam pogled na zaslon namreč tega ne razkrije, saj so osnovni izbirniki in vse klasično mobidično motoviljenje ploskovni. 3D-modus se vklopi šele ob zagonu ustrezne aplikacije. Hard­verskega drsnika za globino nalik 3DSu ni, jo je pa moč nastavljati v nekaterih igrah.

Telefona z globino objavljeno: Joker 217
avgust 2011


sorodni članki