Revija Joker - Movie 43

ČLANKI
stranka » članki » slikosuk » Movie 43
Movie 43
...
LordFebo

Tole nenavadno slikosučno delo je sicer v kinu igralo že januarja, a se nam je takrat izmuznilo. Zato ga izpostavljamo zdaj, ko je izšel na plošč­kih in ga v HD distribuira severnokorejski režim. Kar je za dotično stvaritev bolje, saj zadeva bolj kot v kino­okolje sodi v dnevno sobo in med posvečeno druž­bo. Tako, ki so ji blizu sekretne fore, rasistični štosi, pokvarjena domišljija, brezmejni šovinizem, koprofilnost in zoofilija. V prvi vrsti bo sedel radoživi moški skupnosti, ki se ga najprej zapoha, potem sablja s tiči in vmes gleda film. 43. Pičke nad straniščnim humorjem navadno vihajo nos. Ker njihov drek diši po vijolicah. (A po drugi strani pomnim besede na­še­ga velikega poeta: Babja puščoba tud' smeha ne kaže, na skrivaj pa se rada z drisko namaže.)

Film ima vsaj 43 (tisoč) sejalcev semena in rjavine.

Izgovor za štorijo so mulci, ki po netu iščejo oziroma zwooglajo zloglasni Film 43. Posnetek so benali v vseh državah, “vključno z Amsterdamom”, saj je tako izprijen, da ob ogledu izkrvaviš skozi oči in izserješ prebavila. A ta grandmasboyevski okvir je še najmanj pomemben in učinkovit del, kajti bistvo poldruge ure vsebine je niz desetih nepovezanih skečev različnih avtorjev in režiserjev. V njih igra mnogo velikih holivudskih imen, recimo Kate Winslet, Halle Berry in Richard Gere, pa še cela vrsta mlajših frisov, kot sta Emma Stone in Justin Long. Odbitosti primerno ne manjkata niti Johnny Knoxville in Stifler.

Pri kolažnih projektih se često primeri, da sta dva delč­ka v redu, ostalo pa ne. Tukaj so skeči dobri do zaključnega z manijaškim Garfieldovim bratrancem.

Konkretnih primerov teh kratkih, samostojnih predstavic ne bom navajal, saj bi bil to sfižek. Vedite le, da se bavijo z drekom, superherojskimi odnosi, fukanjem predvajalnika mp3, joški, testisi, polmetrskimi tiči, menstruacijo, mitološkimi bitji, zamorci, srednješols­ki­mi prigodami in še marsičim. So pa tudi izobra­že­valni deli, v katerih izveš, kako delujejo bankomati in kakšna je skrivnost Supermanovega čopka. Kdor obožuje southparkovski humor, Film 43 mora pogledati, ne oziraje na slabe kritike zadrte rulje. Blagor odprtim na duhu in hvala Kim Jong Unu.

Film je najprej pet let iskal produkcijsko hišo, nakar so ga zaradi urnikov pomembnih igralcev, kakršen jackassovec Johnny gotovo ni, snemali štiri leta.

Movie 43 objavljeno: Joker 238
maj 2013