Revija Joker - Max Steel

ČLANKI
stranka » članki » slikosuk » Max Steel
Max Steel
...
Sneti

Med številnimi igračami za sodobno mulčad je najti akcijske figurice z nazivom Max Steel. Gre za Mattelovo bojevito linijo, ki sega v drugo polovico devetdesetih in spremlja zgodbo posebnega zemeljskega najstnika. Takega, ki se poveže z letečim alienskim robotkom in tako postane superherojski človek, nared za boj z malopridnimi osvajalci iz vesolja. Nič kaj drugače od številnih podobnih ig­račk, od Transformerjev do G. I. Jožeta, in tudi raz­­šir­jeni univerzum je nastal po sličnih regelcih. Najprej risanka, ki je bila doslej deležna že treh serij, zadnje pred tremi leti, in nato film. Pravzaprav je čudno, da je bilo treba nanj čakati tako dolgo, saj se strički ne prodajajo slabo. Še bolj čudno pa je, da je iz luštne risanke in igračk nastala taka omledna nezapomnljivost. Se vidi, da za njo ne stoji kak večji studio.

Mehko jeklo se je v naših kinih že pojavilo, a dvomim, da bo globoko zarezalo v naš živelj.

Ne pademo v sredo dogajanja, marveč gremo od začetka, ko je Maxwell McGrath običajen srednje­šo­lec. Po očetovi pogibeli se z materjo preseli v malo mesto, kjer sreča lepo dečvo, s katero sta si nemudoma všeč, in še nekoga. Ta nekdo je leteča kovinsko-organska žverca Steel, ki postane Maxov živi oklep. Skupaj začneta odkrivati povezavo s fotrom, velekorporacijo in vsemirskimi entitetami Ultralinki. Sliši se gledljivo in filmu, ki je narejen za nekje deset­letnike, štejem v plus nekaj mehkobe, saj kar nekaj prizorov posveti odnosu med materjo in sinom ter spominom na otroštvo. Žal pa je pod kritiko domala vse ostalo, začenši z zanikrnim šefom in končavši s spektaklom, ki ga je premalo in je na ravni televizijske serije namesto kinoizdelka. Nasploh imaš stalno občutek, da gledaš prvi del nadaljevanke, saj se zgodi bore malo in se ne razreši nič. Glede na porazen denarni izkupiček dvomim, da bomo videli sekvel, in veliko bolje bi bilo, če bi štartali kasneje na časovnici, saj bi bili tako deležni vznemirljivih oblik, v katere se zmoreta sicer pretvoriti Max in Steel. Hitri turbo link, vzdržljivejši bone link, strelski gun link … Vsega tega v filmu ni, kar botruje revni, tihi in nepriporočljivi izkušnji.

Stavim, da bi bil film boljši, če bi za vlogo Maxa dobili nekoga, ki ne izgleda kot poklicen športnik, in če bi Steelu glas posodil zainteresiranež.

Max Steel objavljeno: Joker 280
november 2016