Revija Joker - Underworld: Blood Wars

ČLANKI
stranka » članki » slikosuk » Underworld: Blood Wars
Underworld: Blood Wars
...
Sneti

Kaj storiti s filmsko serijo, ki je že pred časom izgubila smisel in ostrino, a še vedno prinaša denarce? Furaš jo naprej, kakopak, do roba in naprej, naj gre za Resident Evil ali Underworld. Primerjava je na mestu, kajti obe sta se začeli silovito, z moč­ni­ma junakinjama, dobro akcijo in neko količino krvavega srha, nakar sta odbluzili v tri krasne in sta le še bianco čeka. Blood Wars tega vtisa prav v niče­mer ne odpravi.

Krvave vojne še sučejo, ampak naj jih nehajo.

Ker scenaristom sila primanjkuje snovi, je dogajanje raztegnjeno čez vso mero. Vampirska delilka smrti Selene se tokrat ubada z novim vodjo likanov oziroma volkodlakov, ki je na nek način povezan z njeno preteklostjo, in z igro prestolov v lastni krvoses­ni komuni. Vsi bi radi prišli do njene krvi in do kr­vi njene hčere, da bi tako prekinili vojno oziroma zavladali, kar je eno in isto. Selene se tako s prav posebnim vampirskim spremljevalcem napoti daleč na sever, v odmaknjeno zimsko komuno. Toda miru nima ne pred lastno vrsto, ne pred mišič­njaš­ki­mi kosmateži, za katere ni čisto jasno, kako ohranijo obleko, ko se spremenijo nazaj v človeka. Ljubezen z Michaelom je preteklost, zdaj je preganjana in ogrožana z vseh strani …

CGI-volkodlaki so jebena stranka, saj kljub vsej ognjeni moči in mišicam nimajo za kruh proti preklasti vampirki čutnih ustnic. Kar žal mi je zanje.

To je škoda, saj Underworldu ostane le še štepanje ok­rutnih, že prav nagravžnih obračunov, kjer se lika­­ni in vampirji na veliko pobijajo. Šok faktor je konkreten, saj je videti, da so se ustvarjalci zgledovali po Mortal Kombatih. Prizori se ne ustavijo pred meči, ki uničujejo čeljusti, iztrganimi hrbtenicami in strelskimi genocide, medtem ko je obilnega krvave­nja iz žil ter orifik itak toliko, da te sploh ne gane več. Ampak to je le glasen vizualni šum, ki skriva dejstvo, da film nima česa povedati. Niti fanom, med katerimi je upravičeno naletel na mlačen odziv, kaj šele tistim, ki bi si želeli vobče kakovostne krvosesne akcijade. Razpleti zapletov so vidni na kilometer, logičnih in logističnih neumnosti je na tone in bolj kot gledaš, bolj si želiš, da bi bilo tega video­spotovskega poveličevanja nesmiselnega krvavenja že konec. Nakar ugotoviš, da se itak ne razple­te nič in da je kakor veliki finale s skrajno butastim veleobračunom zgolj nastavek za naslednji del. Ne vem, kako so prišli na to bistroumno zamisel, saj so že Blood Wars sprva kanili udejanjiti kot reboot serije, a verjetno so imeli prste vmes studijski računovodje. Dokler številke ne bodo rdeče, bo ta barva še vedno tekla! 

Underworld: Blood Wars objavljeno: Joker 281
december 2016