Revija Joker - Power Rangers

ČLANKI
stranka » članki » slikosuk » Power Rangers
Power Rangers
...
Sneti

Ko greš na hamburger s krompirčkom, ne priča­ku­ješ kulinaričnega doživetja, marveč so­lidno udejanjen znani okus. Takega, ki telesu ne ko­risti prav posebej, a ga napolni z energijo in pobo­ža občutja ter brbončice. Hollywood filmske inačice tovrstnega žrtja dobro obvlada in v tradiciji feel-good spektaklov, kot so Guardians of the Galaxy, so prispeli Power Rangers. Da je bila to njega dni japonska televizijska serija z živimi igralci, ki so v oprijetih trikojih glumili bajeslovne delilce pravice, ni važno. Ko je material prispel v ZDA, je mutiral v uspešno superjunaško velefranšizo, ki pa se je kinematografom presenetljivo izmikala. Se spomniš kakšnega filma o Rangerjih? Bržda ne, ker so zadnjega posneli pred dvajsetimi leti. Je pa zato tale novi, ki odvrže besedici 'Mighty Morphin', toliko bolj spoliran in bombastičen ter bo zaradi blagajniškega uspeha najverjetneje dobil nadaljevanje.

Gozdarski gvanti niso nič več videti iz en evro šopa, temveč poudarjajo linijo in muskulaturo ter imajo kovinske vsadke. Cosplayerji, fap!

Njivica je zanj itak pognojena, saj gre za vnovičen začetek celotne štorije. Pred davnimi davnimi časi posadka zaščitnikov Zemlje, pa tudi širše, za ceno lastnih življenj zatre strašno coprnico Odvratno rito. (Drugi najboljši prevod, koj za Mogočnimi gozdarji.) Rita Repulsa kajpak preživi in se zbudi dandanašnji v mestecu Angel Grove. Le-to bo potrebovalo frišne branilce, ki jih izberejo čudežni kristali. Na piko vzamejo peterico (kvazi)problematičnih najstnikov, ki seveda posedujejo čista srca, pogum in voljo, le da tega še ne vedo. Posadka je dobi primerno razno­vrstna in so v njej tako avtistični zamorec kot dvoje punc, od katerih je ena alternativno usmerjena. Da so v redu kandidati za rangerske oklepe, izvedo v postopku treninga in medsebojnega spoznavanja, ki dejansko traja večino filma in je spretno vmešana v naraščajoče butajočo akcijo. Sprva morajo shendlati novopridobljene supermoči, nakar že uleti grimas in hehetanja polna Rita, ki gre na zlato in iz tal rada dviga skalne pošastke. Bo Power Rangerjem uspelo aktivirati futuristične trikoje, sesti v svoje robotske mašine in se združiti v Megazorda, ki se bo postavil po robu kot stolpnica velikemu diablu?
Vsebina je, jasno, predvidljiva in plitka, toda film je kljub temu lušten. Ve, kdaj se mora šaliti in kdaj biti resen, ve, v čem je močan in kam se ne bo podal. Je prostodušna zabava za mladež, ki ji skozi simpatične like daje pozitivna sporočila. Tudi tehnično je dobro narejen in ne pozablja na klanjanje izvirnemu materialu ter reference sorodnim izdelkom ("Sorry, Bumblebee!"). Če v kino hodiš na takele 'hamburgerje', je tale čisto okusen. Samo debelosti in sladkorne se pazi. 

Power Rangers objavljeno: Joker 285
april 2017