Revija Joker - Tevevania

ČLANKI
stranka » članki » slikosuk » Tevevania
...
Dolgo je trajalo, da je znamenita serija poskakovalnih frpjev Castlevania dobila risankasto izvedenko. Sneti se ogoljenih zob vrže med krvosrebalce in mečedržalce.

V davno leto 1986 datira prvi del 'Vanije, kot jo fani krajše imenujejo, in čeprav že tri leta nismo videli novega dela, njena slava in vpliv ostajata velika. Platformsko-bojevalno raziskovanje tradicionalnega vampirskega gradu se je od NESovih časov stalno nadgrajevalo, redefiniralo, razstavljalo in spet sestavljalo. Njega dni je bilo pre­močrtno, nakar se je razcvetelo v proslavljeni 'metroidvanijski' sistem, kjer nove dele okolja odpiraš z nabiranjem ključnih predmetov. Tovrstnemu zapletanju so zgodbe sledile počasi, saj so se dolgo zanašale na črno-belost. Vrhovni krvoses Drakula, ki je posedoval peklenske moči, je stalno skušal razširiti temo po svetu, člani družine Belmond, obdarjeni z magijo, pa so mu križali račune.

Saj ne, da je Castlevania najboljša bojevalna risanka ever, ji pa uspe na ogled dati vzdušne spopade. Kljub japanskemu slogu so brez kakšnih upočasnjenih specialk.Več si preberi v Jokerju 288.
Članek, ki ima 1 stran (5.485 znakov) in 5 slik, bo v celoti na voljo 03.09.2017.
Tevevania objavljeno: Joker 288
julij 2017

Članek bo v celoti na voljo 03.09.2017.