Revija Joker - Ognjeni krst v ledenici

ČLANKI
stranka » članki » slikosuk » Ognjeni krst v ledenici
...
Na kraju sedme sezone Igre prestolov je Nočni kralj dobil letečo igračko, Daenerys táko za v posteljo, Cersei pa za v temnico, medtem ko si Starkovi otroci z Mezinčkom podajajo ornamentalno bodalo. Kalander hitro prešteje trupla in se zazre v prihodnost.

Kar se začne z masakrom in zaključi z inces­­tom, bi za vmes terjalo nekaj več žmohta. Tako pa se zdi, da je S07 kljub odstranitvi militantnih, versko blaznih vrabcev na zaključku prejšnje kar preveč pod vplivom čistunskih sedmerih božanstev. No, z izjemo izdatnega žrtvovanja R'hllorju, saj so zmaji končno v prvem planu in bojnih linijah skoraj vsake bitke. Z njimi je povezan tudi največji preobrat v zgodbi, ki hkrati ponudi prvi del odgovora na vprašanje, kaj je tako dolgo zadrževalo invazijo Belih hodcev. Drugi del je seveda proračun za računalniško grafiko, ki je zagotovila, da so bile invazije, armade in horde vredne imen. Še bolj kot po estetiki pa bo sezona ostala v spominu po tem, kako presenetljivo malo vodilnih likov je zaključilo Igro za železni prestol, čeprav so bile izbrisane kar tri rodbine.

Retrospektivni prizor pokaže nadseptnika, ki razveljavi poroko princa Rhaegarja z Elio Martell in ga poroči z Lyanno Stark. Po 21 letih smo tako bralci izvedeli, kdo je Jonova mama. Nakar še, kdo je fotr.Več si preberi v Jokerju 289.
Članek, ki ima 1 stran (10.468 znakov) in 7 slik, bo v celoti na voljo 22.10.2017.
Ognjeni krst v ledenici objavljeno: Joker 289
avgust 2017

okvirčki:

Ideje za življenje po Igri prestolov

Članek bo v celoti na voljo 22.10.2017.