Revija Joker - Star Trek Discovery - nova zvezdna steza

ČLANKI
stranka » članki » slikosuk » Star Trek Discovery - nova zvezdna steza
...
Sneti si želi, da bi frišna zvezdnostezna nizika o bojno-znanstvenem plovilu Odkritje, vojni s Klingoni in osebnih travmah živela dolgo ter uspevala.

Debelih dvanajst let je minilo, odkar so Zvezdne steze zadnjič obiskale male zaslone. Vmes smo sicer dobili več spektakularnih hollywoodskih filmov, nazadnje naspidirani Beyond v režiji fastandfuriousovega Justina Lina. Ampak ti ležijo na ločeni časovnici, Star Trek pa na platnu ni bil nikdar zares doma, četudi je navdihnil kinematografski dogodek stoletja Star Wars. Odkar je davnega 1966 razturil s tremi sezonami prvotne nadaljevanke z Williamom Shatnerjem kot poveljnikom Kirkom in Leonardom Nimoyem kot najbolj znanim Vulkancem Spockom, se je najbolje počutil na teve ekranih. Edino tam ima dovolj časa, da razvije veličastne tematike in kompleksne like ter vretenasto prepleta dogajanje. Včasih do te mere, da ni nikomur nič jasno, ampak takšna je cena ambicije.

Levo je izvenzemaljac-pod-žarometi Saru (Doug Jones), desno kapitanka Georgiou (Michelle Yeoh), v sredi pa junakinja Burnham (Sonequa Martin-Green).Več si preberi v Jokerju 291.
Članek, ki ima 1 stran (9.306 znakov) in 7 slik, bo v celoti na voljo 24.12.2017.
Star Trek Discovery - nova zvezdna steza objavljeno: Joker 291
oktober 2017

Članek bo v celoti na voljo 24.12.2017.