Revija Joker - Tipkarski užitki

ČLANKI
stranka » članki » železnina » Tipkarski užitki
...
Luni odpihne prah z besede ergonomija in razloži, čemu je redna raba navadnih tipkovnic škodljiva. Sočasno predstavi peščico modelov, ki človeka ne poinvalidijo.

Konkretni preizkus igričarskih tipkovnic spred nekaj številk (Joker 168 oziroma strankin id 4010) je razkril nekaj premisleka vrednih zanimivosti. Med drugim to, da specializirana špilavna tipkala redko upravičijo svojo namembnost in z vidika špilov ne nudijo korenitih prednosti pred klasičnimi sestričnami. V priporočila o nakupu sem zato zapisal, da tipkovnico raje kot po imenu, izgledu in fensi funkcionalnosti izbirajte po kakovosti pritiskal ter udobju rabe. Kako pripravno torej, da je le nekaj tednov po tistem Logitech najavil izid modela wave keyboard, ki je pod žaromete znova postavil vprašanje računalniške ergonomije. Ker dotično po našem mnenju ne uživa dovoljšnje pozornosti - delno smo za to krivi sami, saj zadnji obširni članek s tovrstno tematiko tiči v prastarem Jokerju 123 (id 840 na naši strani) - smo se raje kot za mini testis odločili za obširnejši spis. Na kup smo zbobnali nekaj trenutno aktualnih knofal, ki se hvalijo s prijaznostjo dlanem, in preverili, za kaj pri smešnih razpočenkah, ki bi Toporišiča ugonobile, sploh gre.

Si predstavljate, da bi morali uporabljati to zaprašeno podrtijo? Najbrž ne, toda tipkovnice od svojih praočetov niso kaj prida napredovale.

Tipkarski užitki objavljeno: Joker 171
oktober 2007


sorodni članki