Revija Joker - Klik za udrih

ČLANKI
stranka » članki » železnina » Klik za udrih
Klik za udrih
...
Volan je najboljši igrator za dirkaške simulacije, analogni joystick za simulacije letenja, digitalna palica pa za pretepačine. Sneti si ob izidu Street Fighterja 4 za PC s pomočjo dveh znalcev ogleda te pripomočke, brez katerih navdušenska skupnost ne more.

Klik iz naslova za spremembo ne pomeni tis­tega z miško, temveč značilni zvok ob premiku ročice digitalne igralne palice - arcade sticka. Digitalna pomeni, da zazna osem smeri (nekatere stare le štiri), v nasprotju z analognim joystickom, ki beleži, koliko je palica nagnjena. Ko s potiskom ročice levo, desno, gor, dol ali z eno od njihovih kombinacij skleneš kontakt v mehanizmu, se zasliši klikot, ki spomni na miškinega. Le da je glasnejši, bolj žmohten in zadovoljujoč, saj mu ponavadi sledi pest na gobec. Arkadne palice so namreč pretežno namenjene igranju arkadnih borilnih iger, ki temeljijo na boleče natanč­nem vnosu ukazov, kot so Street Fighter, Soul Calibur, Mortal Kombat, Virtua Fighter, Guilty Gear in Te­kken. Dandanes si jih večina nabavi prav zaradi njih, saj digitalna palica nudi najbolj natančen nadzor za prodor v spodnje plasti kompleksnih pretepalk.

Joker stick ima ročico sanwa JLF-TP-8YT square gate, gumbe seimitsu PS-14-KN clear, tiskani vezji PSX (PS1 DS A) in X360 (madcatz wireless 4716) ter grafiko ilustratorke Nami. Cena: 130 EUR.

Klik za udrih objavljeno: Joker 192
julij 2009