Revija Joker

ČLANKI
stranka » članki » igrovje - tematski članki
Uredi seznam
Sneti napiše par dejstev in mnenj o letu, ki se je nedavno odtrkljalo v anale, in v navezi z JCTjem obelodani njegove osrednje igričarske naslove ter zanimivosti.
Preznojen in drhtečih rok se Aggressor izogiba rezilom in kroglam vse bolj priljubljenih načinov igranja, kjer naši liki umrejo čisto do smrti. Tako bo vnukom govoril o doživetjih v Diablu, kot so njemu dedki pravili o dnevih na fronti.
Mobilnike so zavzele risankaste žverce, ki so sprožile novo manijo in ljuds­kim glasilom omogočile, da spet zapišejo kakšno senzacionalno o igricah. Trier na plano potegne zaprašeni Pokedex, zabeleži kile in holesterol ter po dveh tednih intenzivnega pokedžoginga sporoči ugotovitve.
Minulo in aktualno mesečno sezono fine kvartaške igre Hearthstone so zaznamovali Blizzardovi posegi in razširitev Whispers of the Old Gods. Oboje je po Snetijevem mnenju prispevalo k zanimivejšemu in uživantskemu elektronskemu cecegeju.
"Ja pismo, kaj pa prvi zakon robotike?!" se priduša Trier, ko ga Fredomedo in njegovi animatronski pribočniki vnovič stlačijo v par številk premajhno železno devico. Zazre se slabi dve leti v preteklost, obravnava huronsko uspešno serijo neodvisnih špilov in kronira histerijo, ki je nastala po izidu.
Včasih smo se pridušali, da bi lahko izdajatelji evropsko prvenstvo v nogometu simulirali v obliki razširitve za obstoječe igre. Zdaj, ko je Sneti tega prijema vnovič deležen v Pro Evo Soccerju 2016, nesrečen ugotovi, da se zarečenega kruha največ poje.
Overwatch paradira na čelu nove podzvrsti iger, herojskih streljank. Aggressor s puško v eni roki in coprnijo v drugi odide poiskat njihove vojaške in fantazijske prednike.
Atari Vault je digitalno skladišče, v katerem se je znašla stotnija iger in igric izpred desetletij. Sneti preveri, koliko je vredna dinozavrska kompilacija.
V globoko meditativnem stanju Aggressor spregovori o psihični nadlogi, ki je igralcem tekmovalnih nalinijskih iger vse bolj poznana. To je nadležna spirala razrvanosti ob neuspehu, v žargonu pokra znana kot 'tilt'.
Četrtega februarja je bil dan boja proti raku. Malo prej pa je izšla 'igra' That Dragon, Cancer, ki nas pripusti v spomine staršev obolelega petletnika. Snetiju je hudo.
Njega dni so bile vesoljske strelske arkade pretežno omejene na avtomate in konzole, računalnik pa jih je ugledal na vsake kvatre enkrat. Toda časi so se spremenili in pece je deležen nove zore shoot 'em upov. Sneti dopusti, da ga oblije žarka luč iz vsemirja.
Kmetič Sneti se s pretežno zadovoljnim pogledom ozre v špajzo, kamor sta mu srborit komandos in klavec monstrumov z avtočkom na daljinsko navozila igrarskih ekopridelkov. Dasiravno si je želel kakega prav posebnega sadeža, je sit kot bona in sekret na štrbunk bo poln kakovostnega gnojila.
Bereš, a ni knjiga. Gledaš, a ni film ali TV-oddaja. Igraš, a ni prava igra. Kaj je to? Flegma si pripravi suši in preizkusi zvrst, ki zadnje case pridobiva na popularnosti – vizualni roman.
Na rudniškem vozičku se Aggressor zapelje skozi šest Minecraftovih let. Ugotovi, da najglobljih jaškov in najvišjih vršacev morda sploh še ni ugledal.
Priljubljena digitalna igra s kartami Hearthstone je dobila tretjo enoigralsko razširitev, League of Explorers. Sneti preveri, če se v artefaktske odprave neustrašnih in prismuknjenih pustolovcev splača vložiti goldinarje.
Aggressor za trenutek odloži kramp in zidarsko kelo ter s QTE-knofki usmerja nalivno pero Telltalovega štorijalnega odvrtka Minecrafta - Story Mode.
Broforce in Tango Fiesta sta to - ljubezenski pismi akcijskemu filmu osemdesetih v elektronsko interaktivni obliki. Sneti lahko zdaj tisto, kar je nekoč gledal na svojem črnobelem teveju EI Niš, praktično preizkusi na moderni igralni napravi.
Aggressor opozori na del servisa Steam, ki se mu zaradi nevednosti ali strahu mnogi izogibajo, četudi pomeni eno prelomnih zmogljivosti v igranju na PCju. Na tržnico doma narejenih igralnih dodatkov Steam Workshop.
Run, DMC! (J265)
Prigode lovca na demone Danteja smo spremljali v petih Devil May Cryih. Najbolj sta čislana izvirnik in trojka, ki je pred leti dobila HD-ina­či­co za PS3 in X360. Zdaj sta bili sličnega tretmaja deležna štirica in petica. Uvidi ju Sneti.
Ambiciozni klon Dote s super­heroji DCjevih svetov, Infinite Crisis, bo storil neslavni konec manj kot pet mesecev po uradnem izidu. Aggressor raz­loži, zakaj igre ne moreta rešiti ne Mecha Superman, ne Atomic Joker.
išči:

(Palčki iščejo le štiri- ali veččrkovne zasnove.)

rubrika:

TEKOČA ŠTEVILKA
(naslednja izide 15.4.2017)
marec 2017
Vedež: jakuze, anali: rollercoasterščine, oznanila: raporti z razvijalske konference, mobilniškega kongresa in sejma igrač, Prey, Injustice 2 ..., igrovje: Zelda: Breath of the Wirld, Yakuza 0, Halo Wars 2, Horizon Zero Dawn, For Honor, Planet Coaster, Sniper Elite 4, Faeria ..., testisi: nintendo switch, AMD ryzen, slikosuk: Logan, John Wick 2, Kong, nove nizike ...

Rubrike člankov