Revija Joker - Zaflikrano županstvo

ČLANKI
stranka » članki » igrovje - tematski članki » Zaflikrano županstvo
...
Lani spomladi je bil peti SimCity tako poln hroščev in neumnosti, da je bil za Maxis in Electronic Arts bolj Sin City. Sneti preveri, če je po devetih zaplatah in izidu dodatka bolje, in pove, komu je ta urbanščina namenjena.

So radoživa, raznolika, zanimiva in vzdušna mesta, v katera se zmerom rad vračam - Berlin, Tokio, San Diego, London. In taka, kamor me spraviš le še, če je nuja, na primer smrdljive Benetke poleti ter ciganski Los Angeles v vseh letnih časih. Moja naselbina New Idrija v SimCityju izpred slabega leta je doslej sodila med druge, saj je bila igra polomljena na bistvenih koncih. Mesta se enostavno ni dalo dobro ne graditi, ne voditi, zato je bilo do obisti romunsko.
Zdaj, ko je špil popedenan in nadgrajen z razširitvijo Cities of Tomorrow, se v New Idriji v.2 počutim v redu. Sicer ne povsem domače, kajti med županovanjem me še vedno spremljajo nelagodnosti. A vsekakor je biti mešanica Jankovi}a, Zevsa in rušilne krogle mnogo bolje kot za časa lansiranja, ob katerem je bil Šoštanj videti kot perspektivna, cvetoča metropola.

Zaflikrano županstvo objavljeno: Joker 247
februar 2014