Revija Joker - Zadnji ples s smrtjo

ČLANKI
stranka » članki » igrovje - tematski članki » Zadnji ples s smrtjo
...
Z drugim kosom dolpotegljive vsebine za Dark Souls III se zaključuje veličastno obdobje, v katerem smo vedeli, da bomo vsakih nekaj let dobili nekaj v zvezi z Dušami. From Software serijo polagajo k počitku, Sneti pa s sedmine opiše oba dodatka in ju obogati s pregledom zunanjega literarno-slikovnega materiala.

"Edino ti si me naučila, da v meni bije srce, in edino ti si razsvetlila globine ter višave moje duše. Edino ti si mi razkrila, kdo sem, in brez tebe bi ne poznal drugega kot lastno senco. Gledal bi jo, migotavo na steni, in njene izmisleke imel za lastna dejanja. Mar zdaj razumeš, najdražja, kako si mi pomagala?"  −Nathaniel Hawthorne  
V vseh teh letih, odkar zvesto spremljam in igram naslove iz serije Souls, so se mi v mislih dodobra izkristalizirale njene oporne točke. Nekatere so očitne celo tistim, ki so te tretjeosebne akcijske frpje le začasno pognali ali si ogledali kak filmček. V prvi vrsti so to turobna atmosfera, ki se marsikdaj premakne v mrt­vaško in srhljivo, gotsko srednjeveška arhitektura z germanskih koncev Evrope in molčeče veličastje samotnih deželá, ki jih zmerom znova prežema zlo. Le-to je tako strahovito, da prebivalce in živad pretvori v iznakažene spake, ki zdaj čakáje prežijo na nič hudega sluteče junake. Nadalje je očiten kompleksni dizajn odprtega sveta, ki se razprostira tako v daljino kot v globino in višino. Pri raziskovanju ugotoviš, da se poti in področja organsko stekajo drug v drugega, da iz novih posrečeno prideš nazaj v stare.Več si preberi v Jokerju 285.
Članek, ki ima 1 stran (18.117 znakov) in 17 slik, bo v celoti na voljo 04.06.2017.
Zadnji ples s smrtjo objavljeno: Joker 285
april 2017

okvirčki:

Zgodbe početek

Dušno ozadje

Knjiga

Statične sličice

Članek bo v celoti na voljo 04.06.2017.

sorodni članki