Revija Joker - New game +, začetek nove poti

ČLANKI
stranka » članki » igrovje - tematski članki » New game +, začetek nove poti
...
Sneti prijatelju, ki je razumno podkovan v videoigrah, omeni, da bo favoritni špil začel vnovič z izbiro new game +. Ko ga celo tak nezačetnik debelo pogleda, češ, kakšna napredna matematika je to, pisec ugotovi, da velja o njej priobčiti članek.

Živimo v kulturi obilja in odvrgljivosti. Čemu bi popravljali izrabljeno, če je ceneje in hitreje kupiti novo ter obstoječe zavreči? Zakaj bi se omejevali na staro, če je za vogalom zmerom sveže, dražljivejše, boljše? Ni časa, mudi se, treba je naprej, če se ozremo, bomo kakor Orfej ob Evridiko, zato naprej, naprej, dokler je še vetra kej! Svet videoiger je s to industrijsko štimungo v precejšnjem sozvočju. Raziskave pravijo, da ljudje nemalo iger, ki jih kupijo na Steamovih in drugih razprodajah, poženejo za par minut ali še to ne. Povpre­čen čas rabe plačljivega špila pa se po Steam­Spyu giblje med tremi in šestimi urami. Statistika je sicer lajdra, vendar ne pretiravam, če re­čem, da ljudje v želji po novih igralnih izkušnjah stare odlagajo, preden jih zaključijo. Dosti preden.

Čeprav Squarov kultni akcijski erpege Chrono Trigger za SNES ni bil prvi špil, v katerem si znova šel od začetka z vsem obdržanim, je z menijem po finalu prav on uvedel pojem new game +.Več si preberi v Jokerju 288.
Članek, ki ima 1 stran (11.322 znakov) in 12 slik, bo v celoti na voljo 24.09.2017.
New game +, začetek nove poti objavljeno: Joker 288
julij 2017

okvirčki:

Dark Souls II

Persona 5

Diablo III: Reaper of Souls

Shovel Knight in Fez

Nier

Članek bo v celoti na voljo 24.09.2017.