Revija Joker

ČLANKI
stranka » članki » raport
Uredi seznam
Sneti pred vhodom na prizorišče šestindvaj­setega Electronic Entertaiment Expa kot že tolikokrat globoko zajame sapo, pre­veri polnost baterije smell blasterja, s katerim si bo krčil pot med prešvicano množico, in se za vsak primer poslovi od bliž­njih. Igre so navsezadnje postale smrtno resna stvar.
Na praznik Vojne zvezd LordFebo in družba vržejo partijo dejarika ter se ga nalijejo s kowakijskim rumom. Ni jim treba v Orlando, saj oddaljeno-oddaljeno Galaksijo nosijo v srcih. Vseeno poškilijo, kaj silnega se je pripetilo na odmevnem dogodku, in o zanimivostih navdušensko raportirajo.
"Sem se zaradi otroš­ke­ga postav­ljanja vodnih mlinčkov na potočkih poz­neje us­meril v naravoslovje?" se vpraša Aggressor ob pogledu na mehanizme in umotvore Hiše eksperimentov. Potem se obleče v mavrični milni mehurček in poškili v zrcalo.
Ponije, medvedke, vile, avtke, kocke, batmobile, robozavre, dinobote, glasne pišuke na note, žoge, zmaje, puške, frače, kaže sejem za igrače. Kaj LordFebo tam počne? Zijala pase, to se vé!
LordFebo se sprehaja po Rambli in se odloča med škrnicljem jamóna na tržnici Boqueria ali obiskom Museu eròtic. A dolžnost ga kliče na kongres svetovnega mobilništva, kjer se naposluša o hercih, pikslih in drugih silnih številkah.
Navidezna resničnost je dospela v drugo, a kako naj gre naprej, da je ne bo vnovič doletela zla usoda? O tem se je Aggressor naposlušal na glavni razvijalski konferenci.
Lasvegaški januarski Consumer Electronic Show je največja razstava uporabniške elektronike. Paviljoni se šibijo od računalnikov, avdio in video naprav, nosljivih onegajev, povezljivih igrač, kamer, električnih avtomobilov in elementov pametnega doma. Če bi bil LordFebo tehnofobični skrajnež, bi z EMPjem vse spremenil v kup neuporabne plastike! Toda lučke imajo srečo, saj ni!
Vineršnicl, saherca, Supermanove gate in Darthova majica, kaj je to? LordFebo na primojdunajskem zborovanju fantazijskih junaštev.
Skozi gosto gnečo se Aggressor preriva po bučnem prizorišču zagrebškega sejma Infogamer 2016 in tuhta, ali bo balkanski igrosmenj vselej tako divjaški.
LordFebo pokuka na njujorški Comic Con, kjer vidi mnogo pisanih stričkov in tetk.
Snetiju se izpolni srčna želja, ko v živo prisluhne orkestralno-zborovski izvedbi glasbe iz kultne Nintendove serije The Legend of Zelda. Vzhičen hiti pripovedovat o tem izkustvu in o lajkanju glasbe iz iger na splošno.
Letošnja Blizzardova konvencija je imela za vsakogar nekaj. Aggressor po njej slalomira med Korejci in cosplayerji.
V Ljubljani se je odvila druga konferenca za izdelovalce iger. Aggressor se od tam zadovoljno vrne s peharjem zanimivih informacij.
Aggressor se na Intel Developer Forumu skorajda utopi v količini govoranc o internetu stvari in big dati. Rešijo ga fotonske roke umetne pameti.
Če bi bil Sneti običajen obiskovalec največjega evropskega igrosmenja v Kölnu, bi bil nad obiljem praktično preizkusljivih špilov otroško očaran – sploh če bi v Porenje med 17. in 21. avgustom dopotoval prvič. Ker pa je v Nemčiji stara stranka po novinarski dolžnosti, pod bliščem in truščem vidi obete sprememb.
Star Wars Celebration, največja konvencija ljubiteljev žaromečev in težkega dihanja, se je po treh letih spet odvila na stari celini. Padavan Aggressor se s stopljeno Vaderjevo čelado v rokah odpravi po Hamillov avtogram.
Ker bi rad, da kakajo medenjake in pukcajo milne mehurčke, ki nikoli ne počijo, LordFebo žene čredo samorogov na brezkrajne livade dežele Domišljije. Čeznjo se pne mavrica, na enem koncu je vilinka, ki fafa za cekine, na drugem pa škrateljc, ki ravno tako fafa za cekine.
Med 14. in 16. junijem, točno ob izidu prejšnjega Jokerja, se je odvil letoš­nji osrednji sejem videoigerne bran­že, Electronic Entertainment Expo. Sneti se na glavo vrže med bombas­tične špile, prenovljeno strojno op­re­mo in nakokane silebritije.
V središču Silicijeve doline se LordFebo z robotom klepetajoč, napolitanko glodajoč in po kavbojkah praskajoč guglja s hecno inštalacijo na betici.
V prostranstvih EVE Onlina rastejo nove kovinske gmote iz frišne razširitve Citadel in v polnem teku je največja vojna doslej. Aggressor iz oddaljenih osončij poroča o zakulisnih igricah, ki se jih ne bi sramoval noben politik.
išči:

(Palčki iščejo le štiri- ali veččrkovne zasnove.)

rubrika:

TEKOČA ŠTEVILKA
(naslednja izide 15.10.2017)
september 2017

Rubrike člankov