Revija Joker - Brstenje upora

ČLANKI
stranka » članki » raport » Brstenje upora
...
Star Wars Celebration, največja konvencija ljubiteljev žaromečev in težkega dihanja, se je po treh letih spet odvila na stari celini. Padavan Aggressor se s stopljeno Vaderjevo čelado v rokah odpravi po Hamillov avtogram.

Kakor naj bi ljubitelji igranja vsaj enkrat obiskali katerega od velikih sejmov, tako velja, da morajo privrženci Vojne zvezd romati na prireditev Star Wars Celebration. Zanje jo prireja Lucasfilm oziroma sedaj njegov lastnik Disney. Največ jih je v ZDA, toda velmožje hiše se zavedajo, da nima slehernik v garaži Millenium Falcona za let čez Atlantik, zato so nekaj konvencij do­slej priredili drugod po svetu. Po eno na Japons­kem in v nemškem Essnu ter dve v Londonu. Tudi letošnja je pomenila priložnost za evropske jedije, saj se je od 15. do 17. julija wookijevsko renčanje slišalo po razstavišču London ExCel Centre, stavbi nedaleč od razvpite arene O2. Vsaj tistih nekaj dni Boris Johnson ni bil največja londonska šema ...

Na razstavišču je bilo moč uzreti novega lovca iz Rogue One, TIE strikerja. Napravljen je za letanje v atmosferi, lahko pa odbrzi tudi ven in pomaga v bojih v vesolju.

Brstenje upora objavljeno: Joker 277
avgust 2016