Revija Joker - Blizzcon 2016

ČLANKI
stranka » članki » raport » Blizzcon 2016
...
Letošnja Blizzardova konvencija je imela za vsakogar nekaj. Aggressor po njej slalomira med Korejci in cosplayerji.

 
World of Warcraftov dodatek Legion je iz­šel nedolgo tega in Overwatch gotovo še ne bo dobil razširitve. Zato pa bo decembra dvajseta obletnica prihoda prvega Hudi­čev­ca! Nemalo zavzetežev je posledično od letoš­njega Blizzcona pričakovalo najavo Diabla 4 ali vsaj novega dodatka za trojko. To se ni zgodilo in viharniška konvencija je prvikrat minila brez naznanitve večjega naslova. Toda živahno je bilo vendarle, kajti kalifornijski studio ima navsezadnje v posesti šest jako aktivnih iger. Živimo pa v času, ko to terja stalno posodabljanje in debeljenje, da zadržiš pozornost igralcev.

Arenska igra Heroes of the Storm bo tako kmalu deležna dveh novih likov. Najprej Warcraftovega junaka Alianse Variana Vrynna, ki je ravno storil smert v Legionu in se je očitno upokojil tako, da je odšel v HotS. Za njim pride še najbolj znani elementalni mogočnik, ognjeni Ragnaros. Starcraft 2 bo 22. novembra dobil zadnji, tretji paket dodatnih misij z duh­čas­to vojakinjo Novo v glavni vlogi. Do konca leta dospe še nov co-op commander, zombijski kapitan Stukov, ki bo terranske enote kombiniral z nagravžnimi mutanti. Obenem so razkrili zanimivo podrobnost, da v navezi z Googlovim moštvom DeepMind prirejajo Starcraft 2 za lažje eksperimentiranje z naprednejšo umetno pametjo, kakršna raste v znanstvenih laboratorijih. Bo prvi 'zahodnjak', ki bo porazil Korejce, napredna nevronska mreža? Sk­ratka, kdor se je 4. in 5. tega meseca oglasil na anaheimskem razstavišču, je imel kaj videti.

Gadgetzanovo podzemlje
Hearthstone bo glede na velikost Warcraftovega univerzuma verjetno dobil dvanajst tisoč razširitev, ampak tokrat so napovedali četrto veliko, Mean Streets of Gadgetzan. Moraš jo ločiti od treh samotarskih avantur, ki jih sceloma kupiš, dočim bo tole večigralski špas s kopico svežih kart. Decembra nas bo pot zanesla v najtemnejše ulice goblinskega mesta Gadgetzan, ki ga igralci WoWa obiščejo v puščavs­ki regiji Tanaris. Kdorkoli je bil tam, ve, da to v špilu obsega nekaj hišk, toda očitno se resnica skriva očem, kajti karte nam bodo odprle svet treh mafijskih družin. Vsaka klasa bo pripadala eni od njih in na razpolago bodo 'tristranske' podobice, ki bodo povezovale sorodne heroje. Tako bo druid dobil naključeno šamanovo karte, kar se bo v Hearth­stonu dogodilo prvič. Doslej razkrite podobice so zanimive, denimo tvorjenje uroka iz treh gradnikov, in vsebujejo presenetljivo malo vpliva naključij. Kartel Jade Lotus bo imel Lotus Assassina, ki bo ob ugonobitvi sovraga spet pridobil stealth. Pokvarjenci Grimy Goons pa bodo hunterjem dali metalnik piraj, vsem pa bo pomagal ponarejen kovanec ...

Diablovo obujanje mrtvecev
 Manku razširitev navkljub bodo igralci Hudiča 3 v začetku prihodnjega leta vendarle prejeli vsaj eno hudo zaželeno stvar: nekromanta iz dvojke kot ig­ralno klaso. “Pa saj ima že witch doctor kup njego­­vih veščin!” porečeš. Res je in pri razvoju se tru­dijo oba karseda razločiti. Necromancer bo mogel usmerjati nemrtvece, ki jih bo dvignil iz ostankov zaklanih monstrumov, dočim vrač tega ne zna. Sicer pa se lahko nadejamo vrnitve krvavih urokov, kot so nepozabni corpse exposion, bone spear in decrepify. Kot se zagre, bodo oklepi iz kosti in celo z vgrajenimi bijočimi srci. Toda Necro ni darilo za dvajseto obletnico izvirnika. To pritiče drugi najavi: v trojki bomo januarja v dogodku The Darkening of Tristram za omejen čas lahko igrali prenov­­ljeno enico! Tjakaj jo prenašajo v celoti, kar pome­ni slog prvenca, beštije, like in napikslano podobo. Studio na­črtuje, da bo to vsakoletni pripetljaj.

Sombra pride skozi zadnje duri
Igralci Overwatcha so Blizzardu že malo zamerili nenehno draženje s tajinstveno Sombro, domnevno prihajajočo herojko, o kateri je studio v raznih kotičkih puščal drobce informacij. Na konvenciji so jo naposled pokazali in babše je dejansko tako zmuzljivo kot njeno napovedovanje. Sombra je hekerka in njeno igrišče so informacijske ceste. To ne pomeni, da bo v igri ždela za zaslonom, saj bo z avtomatsko pištolo dirkala naokrog enako kot drugi. Se bodo pa njene veščine vrtele okoli hipnega onesposabljanja nasprotnikov, saj jih bo lahko s hacki uspavala in jim izklapljala sposobnosti, tudi ultimativne! Adijo, Torbjörnovi stolpiči in Reinhardtov ščit. Obenem se bo znala kot majorka Kusanagijeva zliti z okolico in se za nameček teleportirati. Itak, da bo prve dni verjetno totalno imba. V času izida revije je že na testnem strežniku.

Projev v izobilju
Blizzcon je kraj vseh finalnih e-športnih obračunov v viharniških igrah in tudi letos je v Starcraftu 2 en Korejec, Hyun 'ByuN' Woo (na fotki), premagal drugega Korejca, Parka 'Dark' Ryung Wooja. Kak­š­no presenečenje. Zanimiveje je bilo pri Overwat­chu. Blizzard se kljub eksplozivni rasti herojske streljačine ni odločil za megalomanski format Valva ali Riota, marveč je Overwatch World Cup zastavil na nacionalni osnovi, kot fuzbalsko svetovno prvenstvo. Šestnajst držav, med njimi Čile in Tajska, se je merilo že teden pred konvencijo. Naposled je spet slavila Južna Koreja, ki je Rusijo v finalu s 4 proti 0 namahala tako dominantno, da je bilo kar straš­lji­vo. Ja, tudi Overwatch je tam zelooo popularen. Tretji so bili Švedi, četrti Finci.

 

Blizzcon 2016 objavljeno: Joker 280
november 2016