Revija Joker - Katalizator radovednosti

ČLANKI
stranka » članki » raport » Katalizator radovednosti
...
"Sem se zaradi otroš­ke­ga postav­ljanja vodnih mlinčkov na potočkih poz­neje us­meril v naravoslovje?" se vpraša Aggressor ob pogledu na mehanizme in umotvore Hiše eksperimentov. Potem se obleče v mavrični milni mehurček in poškili v zrcalo.


Znanost in želja po znanju ter spoznavanju sveta sta pri marsikom pospravljena v predal z oznako 'živ dolgcajt'. Bodisi njihovi starši niso negovali čudenja nad naravo, bodisi so jim radovednost v kali zatrli uči­telji v šoli ali okoliš­ka družba. Naravoslovje je v izo­­braževanju enačeno s kemijo, fiziko in matematiko, kjer moraš po tabli pisati v čudnih grabljicah, drugače bo cvek. Druž­bo­slovje pa je rado neskonč­no dudlanje letnic in ljudi na pamet. Ljudje se s tako pridobljenim odporom do raziskovanja kar sami vklenejo v življenjs­ko rutino. Važno je, da hodijo v službo, naštancajo nekaj potomcev, berejo medije za ovce in ponižno poslušajo ukaze od zgoraj.

Pojav mora pri mladih s privlačnostjo vzbuditi pozornost in jih spodbuditi, da začno o njem spraševati. Na začetku se je najteže izpostaviti pred razredom in nekaj vprašati, ker tako priznaš, da nečesa ne veš. A to je nujen korak na poti do novega znanja.Več si preberi v Jokerju 286.
Članek, ki ima 1 stran (19.161 znakov) in 23 slik, bo v celoti na voljo 09.07.2017.
Katalizator radovednosti objavljeno: Joker 286
maj 2017

Članek bo v celoti na voljo 09.07.2017.