Revija Joker - Proslava filma za 12-letnike

ČLANKI
stranka » članki » raport » Proslava filma za 12-letnike
...
Na praznik Vojne zvezd LordFebo in družba vržejo partijo dejarika ter se ga nalijejo s kowakijskim rumom. Ni jim treba v Orlando, saj oddaljeno-oddaljeno Galaksijo nosijo v srcih. Vseeno poškilijo, kaj silnega se je pripetilo na odmevnem dogodku, in o zanimivostih navdušensko raportirajo.

Star Wars Celebration je tradicionalna piflarska konvencija, ki jo za ljubitelje enega največjih domišljijskih svetov organizira Lucasfilm. Dogodek je štartal leta 1999 v promoci­jo Grozeči prikazni, odtlej pa se jih je zvrstilo dvanajst, od tega dva v Londonu, en v Nemčiji, en v Tokiu in ostali na ameriških tleh. Vsakoletnost torej ni pravilo in prihodnje uradno druženje bo šele 2019. v še nerazkritem kraju. Letošnja proslava se je odvila med 13. in 16. aprilom v floridskem Or­landu, lučaj od Disneyjevega sveta. Udeležilo se je je več kot sto tisoč jedijev, sithov, jurišnikov, pilotov, droidov, wookijev in kantinskih plesalk ter en rankor. Za 75 dolarjev, kolikor stane enodnev­na vstopnica, so prisostvovali številnim panelom Lucasfilmovih ustvarjalcev, videli v živo glavne ig­ralce, prvi uzrli najave frišnih projektov in si ogleda­li razstavo umetniških skulp­tur. Ter seveda stika­li po štantih z zbirateljskim inventarjem.

Luke, Han, Georgij, rented midget oziroma ewok, C-3PO, Lando in Cheewie – takole se je kos igralske zasedbe prve trilogije spominjal starih vremen. Pri tem niso skoparili s presežniki na račun eden drugega. Resnici na ljubo je bilo zrn med besedičenjem komaj kaj. Nismo izvedeli, počemu v frišnih filmih ni Billyja Deeja Williamsa, ki je izgledal kot Stevie Wonder. Kaj se je zgodilo z Landom Calrissianom, ne povedo ne knjige ne stripi.Več si preberi v Jokerju 286.
Članek, ki ima 1 stran (29.358 znakov) in 29 slik, bo v celoti na voljo 18.06.2017.
Proslava filma za 12-letnike objavljeno: Joker 286
maj 2017

okvirčki:

Bagatelce izpred štirih dekad

Ekskluzivne igračke

Epizoda 8 - jediji in sithi na balanci

Star Wars: Battlefront II

Rrisano uporništvo s04

Star Wars za deklice

Sila v oblačkih

Avanture Freemakerjev se poleti nadaljujejo

Knjižni uvod v Battlefront II

Članek bo v celoti na voljo 18.06.2017.

sorodni članki