Revija Joker - Philips FWP3200D mini hi-fi system

ČLANKI
stranka » članki » testisi » Philips FWP3200D mini hi-fi system
Philips FWP3200D mini hi-fi system
...
Kavbojc

Velika škatla, ZF-videz, zlate membrane in utripajoče ledice – Philipsov party machine, kakor so zvočniški sistem oklicali Nizozemci, vsekakor pritegne pozornost. Namen naprave je, da jo povežeš z dvema iphonoma ali ipodoma in sukaš muziko z mehkim prelivanjem med komadi enega in drugega, čemur rabi drsnik na sredini. Najbolj elegantno deluje z Applovimi napravami, a sprejme tudi dva USB-ključa ali druga predvajalnika oziroma telefona. Stolp ima še FM-radio, to pa je od možnosti praktično vse. Spletnosti, modrega zoba ali airplaya ne poseduje.

Party machine je seveda na veliko elektriko, saj suva zrak s 300 vati moči. Možno je celo kupiti dodaten 240-vaten zvočnik enakega videza.

Oglasi zavajajoče namigujejo na didžejske možnosti, ki jih z izjemo crossfadanja ni. Tempa ni mogoče us­kladiti (beatmatching), tako da je dodaten izhod za slušalke tam bolj za okras. Vrtljivi plošči na vrhu nista namenjeni drgnjenju, marveč le zarotirata iphona. Philips ob napravi sicer oglašuje jabolčni programček Djay, ki pa je samostojen sukalniško-me­šalni softver za nekaj evrov in tega hi-fija prav nič bolj ne osmisli. Bolje bi storili, če bi namesto afnanja z dvema priključkoma za ipod omogočili priklop enega ipada. Na velikem zaslonu bi omenjena aplikacija, ki zna že sama po sebi mešati dve melodiji, resnično zaživela.

Aplikacija Djay je presenetljivo zmogljiva že na iphonu (na sliki), v tablični obliki pa sploh počne raztur, saj je na zaslonu dosti več opcij. Vendar ta program ni nikakršna ekskluziva Philipsove žur ma­­šine. Z njo si DJ s katerimikoli zvočniki.

Vprašljivo smiselnost tega velikega docka za mobilijo dodatno oteži nekakovost zvoka, ki je pri priči slišna vsakomur. Že na sobni jakosti bi od firme, ki se hvali z 'obsedenostjo z zvokom', pričakovali mnogo več čistosti. Pri višji glasnosti pa pride do očitnih popačenj in, kar je najhujše, vibriranja plastike. Malce si že pomagaš s petimi nastavitvami EQja in tremi stopnjami nizkih tonov. Toda za puriste je preveč bobneča že prva. Ker so očitno pomembni le decibeli, je dodan nekakšen turbo knof, ki dodatno okrepi vse frekvence. Tudi tiste, ki jih povzroča ceneno ohišje.
Ciljna publika je jasna: Fužinci, ki se okoli vozijo z odprtimi okni in potenciometrom do kraja, četudi se vse trese. Ti bodo čislali vatnost in videz žur mašine, na kateri bo DJ Amel brez majice 'miksal' z dveh ipodov. So taki pripravljeni odšteti 380 evrov?

Philips FWP3200D mini hi-fi system objavljeno: Joker 238
maj 2013