Revija Joker - Philips gioco 278G4

ČLANKI
stranka » članki » testisi » Philips gioco 278G4
Philips gioco 278G4
...
Aggressor

Tale Philipsov 27-palčni 3D-monitor je namenjen igranju, saj v italijanščini 'gioco' pomeni igra. Toda vanj so dali matriko AH-IPS iz zaslonov za grafično oblikovanje, ki so v gamerskih redkejši. Podoba na njem zato navduši z živostjo barv, ki jo še krepi odbojna površina. Po drugi plati bo reflektivnost vznejevoljila tiste, ki v monitorju ne marajo gledati svoje sobe. Čez površino je sicer nanesen nebleščavi premaz, a ob temnejših scenah v njem obvezno gledaš svoj fris. Tudi ločljivost 1920 x 1080 je za 27 palcev nizka. Slaba stran omenjene matrike je še nazivno visok odzivni čas 7 milisekund. Toda problemov v igrah ni bilo opaziti, kar daje slutiti, da je odziv v praksi nižji!
Glavni adut zaslona naj bi bil 3D, ki je pasivne sorte s polarizirano svetlobo (FPR). Priložena očala so zato lahka in udobna. Toda za dober stereoskopski efekt moraš sedeti poldrugi meter stran. Za igranje je to nepraktično, če nimaš ogromne mize. Pri filmih pa moti majhnost, saj je 27 palcev na taki razdalji premalo za občutek kina. Ker ta 3D-način izrisuje naenkrat obe sliki, je ločljivost vsake horizontalno prepolovljena, a je kvaliteta 3D-efekta v kakšnem Crysisu 3 in youtubastih oziroma sandokanskih side-by-side filmih, če se ti uspe prav namestiti, prav solidna.

Monitor je fino eleganten. V moderni maniri je videti ozkoroben, vendar je nekaj črnine skrite še v matriki in nanese dobrih deset centimetrov.

Philips je v napravo vdelal lučkasti ambiglow, podoben televizijskemu ambilightu. Na zadnji strani je deset ledic, ki utripljejo skladno z dogajanjem na zaslonu. Toda učinek, ki je na TVjih dobrodošel, je na blizu moteč in kvečjemu skrene pozornost. Odzadaj takisto najdeš kar tri HDMI-vhode, enega VGA- in vrata USB 3.0. Zanimivost so štirje USB 3.0 *izhodi*, v katere vtakneš recimo kabel miške. Želel bi si več nastavljivosti, četudi z zornimi koti ni težav.
Skratka, množica plusov in minusov. S ceno 370 ev­rov je sredi razreda 3D-zaslonov. Če takega res potrebuješ, ni slab, drugače pa počakaj na izdelek, ki bolj ve, kaj hoče.

Philips gioco 278G4 objavljeno: Joker 238
maj 2013