Revija Joker - Vrnitev odpisanega

ČLANKI
stranka » članki » testisi » Vrnitev odpisanega
Vrnitev odpisanega
...
AMDju je uspelo z novimi osrednjimi procesorji ryzen v eni potezi praktično ujeti večnega konkurenta Intela. Aggressor si ponavlja to poved, saj se mu še vedno zdi neverjetna.

Leta 2006 je na fuzbalskem svetovnem prvenst­vu slavila Italija in dobili smo Nintendov wii. Intel pa je dal na svetlo prve primerke procesorjev core. S to arhitekturo je modri gigant do­cela povozil AMDjeve izdelke. Odtlej je razkorak med tekmecema iz leta v leto naraščal, kajti zeleni najprej s phenomi niso držali priključka, dočim so bili bulldozerji brca v prazno. Intel je pričel ob odsot­nosti konkurence lenariti z minimalnimi pribitki k hitrosti, AMDju pa so se problemi kopičili kot zakleti. Prišlo je do več prestrukturiranj in menjav ljudi ter do nevarnih padcev delnic in zamrtja strež­niš­ke veje procesorjev. Resno, kdaj si nazadnje sli­šal o opteronu? Podjetju so večkrat napovedali krepot in vsako oznanilo o skorajšnjem povratku se je zdelo bolj privlečeno za lase. Zdaj pa imam pred seboj procesor, ki si po popajsko zaviha rokave in intelom požuga s pestmi. AMDju je uspelo. Ne, res.

Preteklo desetletje smo AMDjeve srčike povezovali z agresivno cenovno politiko, saj so le tako upravičile smiselnost nakupa. Z ryzeni pa firma spet posega na področje dražjih, zmogljivih izdelkov.Več si preberi v Jokerju 284.
Članek, ki ima 1 stran (9.100 znakov) in 7 slik, bo v celoti na voljo 14.05.2017.
Vrnitev odpisanega objavljeno: Joker 284
marec 2017

Članek bo v celoti na voljo 14.05.2017.