Revija Joker - Robotek in jabolček v avtu

ČLANKI
stranka » članki » testisi » Robotek in jabolček v avtu
...
Kljub zavedanju, da Googlov in Applov avtomobilski sistem nista za Slovenca, se ju LordFebo vseeno odloči preizkusiti. A nad izkazom in nespametjo je sceloma razočaran.

Avtomobilski zabavnopodatkovni vmesniki veljajo za nazadnjaške in omejene. Čeprav se nekateri premijski proizvajalci trudijo seči izven kabin, na primer s telefoničnimi aplikaci­ja­mi in urejanjem zemljevidov na PCju, večjega po­tenciala ni. Naši kontakti, lokacijski zaznamki in popevke so doma drugod, prav tako osebni pomoč­niki in drugi servisi, od katerih smo dandanašnji pretirano odvisni. Zato je pravzaprav logična pos­le­dica, da se uveljavljeni oblaki in telefonični okoli­ši nekako preselijo v avto. Zaenkrat Android in iOS še nista temeljni platformi za dogajanje na armaturnih displejih, imata pa oba mobilniška sistema po­daljš­ka, ki skušata pod svojo streho spraviti še komunikacije, informacije in zabavo med vož­njo. To sta Android Auto in Apple Carplay.

Apple in Google menita, da so obstoječi avtomobilski sistemi nevarni, zato njuna temeljita ekskluziv­no na govoru. Da pomočnik posluša, moraš izustiti magične besede ali pritisniti na volanski gumb.Več si preberi v Jokerju 288.
Članek, ki ima 1 stran (8.144 znakov) in 8 slik, bo v celoti na voljo 17.09.2017.
Robotek in jabolček v avtu objavljeno: Joker 288
julij 2017

Članek bo v celoti na voljo 17.09.2017.