Revija Joker - Pomladno televiziranje

ČLANKI
stranka » članki » oznanila » Pomladno televiziranje
Pomladno televiziranje
...
Kulingioni so znameniti sardinijski ravioli, polnjeni s špinačo in sirom, ter pripravljeni al forno - gratinirani v pečici. LordFebo med spoznavanjem mediteranske kuhinje in žlahtne kapljice izve še nekaj televizorskih novosti.

Začetkom septembra se v Berlinu že desetletja odvija razstava potrošniške elektronike IFA, kjer najdejo mesto prav vse domačinske in osebne naprave, po katerih se pretakajo elektroni. Paviljoni se bliskajo od zabavne tehnike, gospodinjskih aparatov, pripomočkov za osebno nego, telekomunikacijskih naprav, kamer, avtomobilov in čuda onegajev onkraj domišljije. Sličen dogodek je CES v Las Vegasu, ki je sicer bolj spektakularen, pokaže več prihodnosti in velja v industriji za pomembnejšega, vendar je nemški smenj večji in zaradi odprtosti za široke mno­žice bolj obiskan. Berlinčani to poudarijo ob vsa­ki priliki in za prikaz svoje veličine vsako pomlad organizirajo predsejemsko konferenco.
To ni suhoparna tiskovka, saj več sto novinarjev z vsega sveta za štiri dni povabijo na prestižno sredozemsko lokacijo. Tam partnerji na kratko predstavijo svoje izdelke, Berlin Messe (Berlinsko razstavišče) pa pove, da naslednja IFA - bo. Po Atenah, Monte Carlu, Malti in Dubrovniku so nas letos peljali na Sardinijo, kjer so nam - za današnje razmere že skoraj nehigienčno - pokazali, da Nemčiji ni hudega in da lahko z lopato razmetavajo evre. Nastanili so nas v petzvezdičnem hotelu, nam stregli od spredaj in zadaj, za piko na i pa zakupili vso zalogo pršuta, raviolov, sladoleda in vina na glavnem trgu bližnje vasice. Preseratorsko dogajanje, ki so ga pospremile bambine na vespah in pojoči gazdalini v cinquecentih, je kazilo edinole švoh medspolno razmerje. Kot večina dogodkov naše branže je bil tudi ta bolj kot ne homožur, kjer se je za vsako mizo opolzko komentiralo tistih pičlih nekaj parov jošk. V anketni list vtisov sem zato dobronamerno napisal, da naj prihodnjič v all inclusive ponudbo vendarle dodajo še venček profesionalk.

Pomladno televiziranje objavljeno: Joker 238
maj 2013