Revija Joker - Poželjivi parki

ČLANKI
stranka » članki » oznanila » Poželjivi parki
...
Raje kot simulacije luna­parkov ima LordFebo spek­takularna zabavišča v živo, zato se ve­­seli troje najav­ljenih. Žal no­be­den od njih ne bo v Vrdlovcih.

Mala Pandora
Film Avatar je sicer v lasti studia Fox in Cameronove produkcijske hiše Lightstorm, toda vesoljščina je tako pritegnila Disneyjevega predsednika Boba Igerja, da je kmalu po štartu osebno pristopil k filmotvorcu in predočil zamisel o vključitvi bajnega scenarija v Miš­ki­ne tematske parke. Beseda je dala besedo in leta 2014 so v floridskem Animal Kingdomu, enem od številnih krajev tamkaj­šnjega Disney Worlda, zastavili temelje za Pandoro na Zemlji. Ži­valsko kraljestvo sicer temelji na tosvetnem, stvarnem živalstvu, a ima poleg žive favne mnogo umetnih at­rakcij, od premikajočih se dinozavrov naprej. V ta sklop sodi tudi The World of Avatar, pet hektarov veliko novo območje, kjer bodo obiskovalci od prihodnjega meseca dalje spoz­nali fantastičen ekosistem lune Pandora. Nevarnosti sulic in čekanov pri tem ne bo, kajti scenarij je pos­tavljen stoletje po filmu, ko smo ljudje začuda prijatelji z modrimi Na'viji in njihov svet postane priljub­ljena ekoturistična destinacija.

Avatarjev svet ne bo vrteče-tobogansko zabavišče, marveč doživetje nalik safariju. Pandorska botanika bo zaradi mešanja zaresnega bilja z naprednimi umetnimi materiali, dovršeno osvetlitvijo in robotiko videti docela avtentična.Več si preberi v Jokerju 285.
Članek, ki ima 1 stran (7.831 znakov) in 6 slik, bo v celoti na voljo 28.05.2017.
Poželjivi parki objavljeno: Joker 285
april 2017

Članek bo v celoti na voljo 28.05.2017.