Revija Joker - Adijo, očesnež

ČLANKI
stranka » članki » anali » Adijo, očesnež
...
Sneti bi rad rekel, da se z ukinitvijo proizvodnje xboxovega kinecta končuje neka doba. Ampak era mahanja v prazno in ukazovanja s kavča se ni nikdar zares začela.

S kakšnim navdušenjem je Microsoft novembra pred sedmimi leti obelodanil napredno kamero za xbox 360, imenovano kinect! Posrečena beseda je združila 'kinetičnost' in 'povezovanje', onegaj pa je z infrardečim motrenjem prostora omogočal prepoznavanje igralčevega gibanja. S premikanjem roke po zraku si po ekranu vodil kurzor, s pomahom pa opravil neko dejanje. To so uporabili tako za nadzorovanje konzolnega vmesnika, kjer si na ikono pripeljal kurzor in jo tako izbral, kot za obet iger, kakršnih še ni bilo. Bi rad v golfu udaril žogico tako, da z nevidno palico v rokah opišeš lok, boksal z iztegovanjem pesti predse, napenjal tetivo loka, božal kosmate živali na virtualni ravnici? Izvoli!

Kinect Star Wars naj bi bil 'killer app' in v njej smo počeli več stvari, od mečevanja do pilotiranja. A vse je skvaril nič kaj jedijski zamik.Več si preberi v Jokerju 291.
Članek, ki ima 1 stran (7.983 znakov) in 10 slik, bo v celoti na voljo 07.01.2018.
Adijo, očesnež objavljeno: Joker 291
oktober 2017

Članek bo v celoti na voljo 07.01.2018.