Revija Joker - Oprema legende

ČLANKI
stranka » članki » hotnice » Oprema legende
Oprema legende
...
Aggressor

V modernih časih, ko te sosednje pleme ne preganja z mačetami in je možnost jedrske vojne oddaljen spomin, si moraš sam ustvariti imaginarno strahoto. Zahodna družba si je zombije. Dandanašnja mladina ima problem spisati slovnično pravilno vlogo za zaposlitev, ve pa, kam je treba ustreliti hodečega kadavra, da se vrne med mrtve. Za take je podjetje Optics Planet iz Illinoisa oblikovalo zajeten komplet opreme Z.E.R.O., ki naj bi ti rešil življenje, ako se nekoč prebudiš ob zori živih mrtvecev. 
Z.E.R.O., kar pomeni Zombie Extermination, Research, and Operations Kit, ne vsebuje strelnega orožja in katan. Razlog je v sila različnih orožnih zakonodajah širom sveta. Medtem ko v nekaterih ameriških zveznih dr­ža­vah dobiš šibrovko poleg hamburgerja, pri nas na vlogo za orožni list ni dovolj napisati, da živiš na Fužinah. Je pa Optics Planetov skupek do vrha naphan s pritiklinami za avtomatske puške, pištole in šibrenice.

Na prvem mestu je holografsko kukalo z rdečo piko za refleksno nizanje strelov v glavo, ki ga je fajn imeti zato, da se počutiš kot v Call of Dutyju. Sledi nočna opazovalna in namerilna naprava PVS-14, podobna tisti, ki jo uporabljajo ameriški soldatje. Češnja na torti je termalni daljnogled, s katerim lahko tudi v temi doženeš, ali je silhueta v daljavi živ človek ali malo manj živ, ker so “zombiji topli le pri stopalih, pri glavi pa ne.” Zdaj veš. Za dodatek dobiš še komplet daljnogledov, laserskih namerilnikov in baterijskih svetilk za pod šibrovko.
Če uporabimo lekcijo iz igre DayZ, je lahko sovražnik tudi narava. Zato dobiš v kompletu pomagala za preživetje v divjini in nekaj zaščitnih oblačil, vkup s posebej okrepljenimi rokavicami. Z njimi naj bi se dalo zombije boksati v obraz, a to je že potegovanje za Darwinovo nagrado. Med najbolj uporabljanimi pripomočki bo torba s prvo pomočjo, ki poskrbi, da ne izkrvaviš iz prve praske ali stakneš tetanusa. Orientaciji v postapokaliptični divjini rabi velika busola, imaš pa kompas podvojen še v ročni uri. Ta ob­enem skriva balistični računalnik za headshote na velikih razdaljah!
Ker gre ob kataklizmi civilizacija v franže, se moraš pri vsem znajti sam. Malha z orodjem bo v pomoč, ko bo treba v zadnji sekundi pred stampedom gnusob popravljati pokvarjen avto. Hudo pomembna bo zaloga elekt­rike, ki jo predstavlja kar štiristo (!) trivoltnih litijevih baterij. Ko bo pošla, ne boš nebogljen, saj se v enem od žepov skriva svitek sončnih celic za polnjenje manjših naprav. In nenazadnje, streliva slejkoprej zmanjka, zato so nori Američani pristavili malo prenosno talilno peč za svinec in strojčke za sestavljanje nabojev!
Da so mislili na (skoraj) vse, dojameš ob biomedicinski in laboratorijski opremi. Pipete, mešalnik in mikroskop so zaslužni za tisti 'Research' v imenu in naj bi omogočali jemanje ter preučevanje vzorcev okuženega tkiva. Da boš s tem razvozlal skrivnost supertajnega biološkega orožja, ki je sp­rožilo to apokalipso, je sicer malo verjetno. A s pipeto v roki se lahko vsaj počutiš kot Robert Neville iz I am Legend. Nasploh je s spiska jasno, da kompleta ne boš spravil v žep, marveč gre za osnovno opremo oporišča, eee, bunkerja, ki ga imaš kot vsak vestno pripravljeni član družbe gotovo že izkopanega na dvorišču.
Z.E.R.O. zaenkrat ne gre dobro v prodajo. Eden od razlogov bi moglo biti pomanjkanje zombijev, drugi pa cena 24.000 dolarjev. Na Opticsplanet.com moreš posamezne dele skupka sicer kupiti posebej, toda bojni vrč za pivo, okrepljen za mlatenje zombijev, pride okrog 250 evrov. Mar skušajo reč prodati tistim, ki že tako nimajo kaj dosti možganov?? Vmes pogrešamo tudi radijske naprave. Sami se pridušajo, da gre pač za njihov predlog opreme, ki bi jo slehernik moral imeti za primer naravne katastrofe. Nekam veliko puškovnih namerilnikov ima za to, heh. Ah, seveda, še ena lekcija iz DayZ: človek je človeku največji zombi.

Oprema legende objavljeno: Joker 233
december 2012