Revija Joker - “Najjača igrarska hotnica za razvajenega fanta ali punco, ki ima že čisto vse”

ČLANKI
stranka » članki » hotnice » “Najjača igrarska hotnica za razvajenega fanta ali punco, ki ima že čisto vse”
“Najjača igrarska hotnica za razvajenega fanta ali punco, ki ima že čisto vse”
...
LordFebo

S tem, za današnje čase neprimernim sloganom pariška firma Pinel & Pinel og­la­šuje arcade PS trunk, samozadosten komplet playstationa 3 za preseratorskega igralca. Nucaš edinole vtičnico, vse ostalo je priloženo. Os­nova izdelka je velik transformatorski in razdelkov poln lesen zaboj na koleščkih, kajti omenjeni dizajnerski studio je specializiran prav za izdelavo prestižnih kovčkov in potovalnih skrinj. Ves kabinet je zato prevlečen s finim usnjem, katerega izvor in barvo določi kupec, in oza­ljšan z izbranimi materiali, kakršna sta palidij ter rutenij.
Toda resnici na ljubo videz, otip in vonj škatle med streljanjem, dirkanjem in mlatenjem niso pomembni. Takrat so pogledi uprti v 55-pal­čen Sonyjev 3D-televizor, ušesa napaja 1800-vatno ozvočenje, roke pa se potijo na enem iz vrste priloženih playstationovih kontrolerjev. To so po štirje joypadi, movi in buzzerji, dva mikrofona za Singstar, dve puški, dve pretepaški palici in dva nadmočna dirkaška kompleta. Slednja sestojita iz športnega sedeža in Thrust­masterjeve zmagovalne naveze treh pedalk ter volana T500RS. Razen kokpitov, ki so ločena inštalacija, in v samostoječ podstavek vdelanih arcade stickov je vsa ostala periferija varno in lično spravljena v omari. Tam je seveda prostor tudi za konzolo in za najmanj dva ducata najboljših iger, ki jih Pinel in Pinel priložita ob nakupu.
Francozi kanijo sestaviti le petnajst oštevilčenih primerkov dotičnega trunka, najbrž za arabske šejke z mnogo potomci za seljenje med sobami palače. Kdo drug bi to nabavil, se nam ne svita. Krokodilje usnje in nabijanje Street Fighterja ne gresta skupaj, za nigre iz MTV Cribs pa je 55-colar premajhen. In le kdo potrebuje mobilno zasnovo igralnega okolja? Sinko od cirkuškega direktorja? Tudi njega bo naposled odvrnila cena, ki znaša dobrih 60 tisoč evrov! Glede na to, da tehnika ne pride niti do desettisočaka, zve­čine plačaš za preklemano drag zabojnik, ročna obšitost z deviškimi kožicami gor ali dol.

“Najjača igrarska hotnica za razvajenega fanta ali punco, ki ima že čisto vse” objavljeno: Joker 233
december 2012