Revija Joker

ČLANKI
stranka » članki » črkožer
Uredi seznam
Šaman pisane besede Aggressor razloži, kako se je v filmu po Warcraftu magija smrti pritihotapila na svet in druge reči iz bukel, ki spremljajo gibljive sličice.
Pisatelj: Flegma
Pisatelj: LordFebo
Pisatelj: Flegma
Pisatelj: Navi
Pisatelj: Flegma
Pisatelj: Flegma
Ne noži ne krogle, ne udarci ne padci ne škodijo džun­gelskemu duhu Tarzanu. Kaj šele leta – minila so že sto štiri, odkar se je pojavil v knjižni obliki, in le malo manj od filmskega nastopa. Človek, ki so ga vzredile opice, je ravnokar deležen novega spektakla na velikem platnu. Zato Sneti njemu v čast spusti tekstovni krik iz petnih žil.
PrFOXa razmišlja, kako neki je velikanu iz filma VDV uspelo napisati knjigo, ko pa se ves čas tako nerodno izraža. Nato se spomni, da je imel izjemnega literarnega očeta, ki je znal čarati s svinčnikom.
Pisatelj: PrFOXa
Pisatelj: Flegma
Pisatelj: Flegma
Ko se LordFebo rdečeučen od sijočih zaslonov zgrudi v naslanjač, ga zrkla prosijo počitka, um pa je še vedno željan zgodb. Re­ši­tev je uživanje v knjigi, ki govori.
Pisatelj: PrFOXa
Pisatelj: Sneti
Pisatelj: Sneti
Nekje med Velikimi jezeri leži kraljestvo, ki ni čisto od tega sveta. To je starodavni gozd Darkwood, prebivališče senc in domovanje skrivnostnega Duha. Besni Dante se opoteka skozi neprehodno močvirje Mo-Hi-La, da se pokloni legendi italijanskega stripa Zagorju in enemu od dveh kreatorjev, prav te dni preminulemu mojstru Gallienu Ferriju.
“Ta prav Slovenc ma v nedelo za južno restan krompir, ane, mat?” pravi mož olivne polti in pogleda ženo. Ta si sramežljivo popravi hidžab in prikima. Je to podoba naše deželice leta 2116? PrFOXa prebira knjige ter skuša razumeti, kdo se seli na staro celino in zakaj nas je prišlekov strah.
Eco (J272)
Kratični priimek je podedoval po starem očetu, ki so ga italijans­ki jezuiti poimenovali 'ex caelis oblatus', kar pomeni 'dan iz nebes'. PrFOXa se zato zažene med knjige in razišče, koliko božanskega se je pretočilo v vrstice tega mojstra z imenom Umberto Eco.
Pisatelj: PrFOXa
išči:

(Palčki iščejo le štiri- ali veččrkovne zasnove.)

rubrika:

TEKOČA ŠTEVILKA
(naslednja izide 15.2.2017)
januar 2017
Oznanila: CES 2017, hololens na glavi, Persona, Resident Evil 7 ..., igrovje: pregled 2016, Tyranny, Batman VR, Pokemon Sun & Moon, Shadow Tactics, Dragon Quest Builders, Rive, Hitman, Candle, Shantae, Super Mario Run ..., slikosuk: Asasinov nazor, Rogue One, Blair Witch 3 ..., testisi: avtomobilska souporaba, samsung gear 360, vedež: skriti slovanski svetovi, plakata: Lego Batman in Rogue One.

Rubrike člankov