Revija Joker - Transformers

IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Transformers
Transformers

Sneti bi vsekakor imel tak odpirač konzerv, ki bi bil tudi avto.

Transformerje sem se, filmsko navdihnjen, spravil igrat z otroškim veseljem. A izdelek Traveller's Tales, ki so z Lego Star Wars sicer udejanjili luštno licenčnico, mi je ojeklenil srce.

Vse treska, grmi in frči v luft. Kar pa še ne naredi dobre igre!

V ločenih kampanjah Autobotov in Decepticonov, ki tvorita vso igro, saj multiplayerja in posameznih nivojev ni, sem se lotil tacanja prometnih sredstev, uničevanja stavb ter pokanja & mlatenja nasprotnih kovinkotov. Svobodna zasnova, podobna GTAju, je bila dobrodošla, saj je pomenila, da sem lahko s prostim sprehodom do barvne točke sprožil primarno ali sekundarno misijo, vmes pa sprostil nekaj nakopičenega testosterona. Veličastna radostna destrukcija je ob solidni grafiki ustvarila prijetno vzdušje, zvesto položaju, v kakršnem bi se znašel Maribor, če bi vanj uletel desetmetrski robotej, ki ne mara Štajercev. Štorija je bila filmska, toda predstavljena skozi sveže 3D animaciije, ogromneži lepi in prepoznavni, fino je bilo takojšnje spreminjanje iz robota v hiter avto ter nazaj. Če bi bil adrenalin olje, bi bil tale opisovalec obilno podmazan.

V tejle misiji se je sovrag zagozdil med bajte in ker mu nisem mogel blizu, sem lahko samo še reštartal.

A žal se je napetost vse bolj levila v živčnost. Srčika, torej igranje, je namreč postalo tako zateženo, da sem mislil, da si bom odgriznil malega transformerja med nogami. Glavne misije so se izkazale za enolične, z dolgoveznimi cilji v stilu uniči dva ducata bajt na vedno enak knofodrkalski način. Stranske naloge so bile biseri repetitivnosti, enako so se ponavljali sovražniki brez ščepca umetne pameti. Nobene dinamike, izpiljenosti, globine, le (kako primeren izraz!) robotsko drezanje par knofov. Okoren nadzor, nezanesljiva kamera, grozljivo nestalno jemanje ciljev na muho pri metanju objektov in hrošči so igranje spremenili v nohtogrizen napor. Kljub temu pa je špil nenehno postavljal ostre časovne pogoje, ki so te, če jih nisi opravil, takoj stali misije. Zaradi tega ni izpadel le siten, temveč nepravično težaven.
E-Transformatorji imajo nekaj pozitivnih lastnosti in verjamem, da bo kak navdušenec nad filmom toliko časa grizel vanje, da bo odklenil vse bonusne posnetke iz kina. Sleherni, ki ga ne bo gnala taka mrzlica, pa bo v njih videl le to, kar so: rjasto železo.

Transformers
založnik: Activision
objavljeno: Joker 168
julij 2007

41