Revija Joker - Bee Movie Game

IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Bee Movie Game
Bee Movie Game

Navi neprizadeto žveči kos satovja, čeprav oko­liške čebele grozijo z referendumom.

Licenčne igre, ki capljajo za kinematografskim stampedom animirank, so navadno piškave, povoha nevredne ploščade. A čeprav Bee Mo­vie Game sprva naredi tak vtis, se kmalu izkaže za precej naprednejšo peskovniščino v malem. Te­ka­nje po panju je naphano z vozakanjem, mini igrami, obilico hitrostno-spretnostnega mlatenja po knofih in ščepcem pustovoljenja. Človečnjadi nad deset let bo sicer nudil premalo izziva, a spodobnih špilov za deco ne mrgoli in tale čebeloidni odvrtek je vsekakor prijetno presenečenje.

Rumeno puhtenje označuje cvetke, ki prekipevajo od peloda. Prenašaš ga na uvele revice, kar je prav zadovoljujoče.

Zgodba računa na to, da je igralec risanko že posrkal. Po­dana je skozi televizijsko oddajo, v kateri Barry go­vori o svojih preteklih prigodah in jih obogati z zaku­lisnostmi. Poleg frčanja na teniški žogici in mečevanja s skladiščnikom se tako še tihotapiš po restavraciji in težiš znanstvenikom v obratu za kemično maličenje medu. Dosti je tudi prebijanja skozi plohe, kjer moraš paziti, da te ne sklatijo mastne dežne kaplje. Pomagaš si z vklopom čebeljega vida, ki padajočo vodo upo­čas­ni ali osvetli mogoča zavetja. Smukati se je treba med nadstreški, pokritimi koši za smeti in celo ho­de­či­mi ljudmi z dežniki. Tu te dvonožci na srečo ne opa­zijo, saj se večino časa obnašajo kot panični masa­kratorji, ki se jih je treba znebiti. Recimo tako, da se jim parkiraš pred nos in brenčiš sem ter tja, dokler ne ponorijo in si zavdajo s slepim mahanjem. Udarcem se ogibaš s pritiskanjem gumbov, za kar se navodila prikazujejo na zaslonu. Podobne so sekvence, kjer švigaš med ponorelim prometom. Se pa te zdijo ne­­kam nesmiselne, saj je Barry vendar droben žužek in bi mogel elegantno odfrčati čez strehe, ne da se gre nin­džo in skače pod kolesa. Za dodatne točke po nivojih oprašuješ cvetlice ali zbiraš svetleče koščke satja. Pretopiti jih je moč v novo garderobo, avtomobile in igričke v salonu z igralnimi avtomati. Tu gre za izsušene izpeljanke Space Invaderjev in podobnih upokojenk, ki so kljub večigralstvu izrazito nevzburljive.

Sladex je kaotičen preplet podvozov in nadvozov. Da iz­gub­ljanja ni preveč, so po cestišču namalane barvite oznake.

Med štorijalnimi stopnjami se vračaš v panj, kjer se za odklep novih poglavij udinjaš na številnih kioskih s službami. Ulnjak je s tremi področji preobsežen za bru­šenje pet, zato lahko ustavljaš mimovozeče avtomobile in se odpelješ v želeno so­sesko. Denarce služiš z odbira­n­jem zažganih koščkov strdi, tla­ko v mehanični delavnici, dirkanjem, fu­ranjem taksija, podmazovanjem ovinkov z raztresenimi picami in podobnim. Službic sicer ni ma­lo, a zlasti proti koncu pos­ta­nejo kar duhamorne, ker težav­nost nadomes­tijo z dolgoveznostjo. Skoraj de­setminutno brkljanje po avtomobilskih motorjih, kjer ne­nehno mlatiš isto mineštro z udarjanjem po določenih tipkah, pač ni žur. Tudi šofiranje je dokaj osnovno in v

Področje, namenjeno vzbujanju histerije, na­ka­zuje zeleni šestkotnik. Ko človeček naposled po­pe­ni, jo je nujno hitro podurhati.
ozilo se rado zatakne v kak nesrečen kot, tako kot bi tak­sističnim nalogam koristil upo­­rabnejši zemljevid. Res pa je, da za uzrtje zaključne sekvence ni treba počistiti vseh nalog. Kjer bi se drug risančni odvrtek zadovoljil samo s tovrstnim prodjem, ga Čebelja igra spretno vklopi v širše dogajanje. Rezultat sploh ne izpade slabo.
Tekanje od šihta do šihta ob­časno prekinejo pozivi k orož­­ju, ko je treba panj bra­niti pred floto lačnih os. Te niso res­nejša ovira in jih ob sa­mo­dejnem jemanju na mu­ho ni težko sklatiti. Glede nadzora je plošček superio­ren tipkov­nici in miši, kajti s slednjo je trirazsežno usmerjanje letenja preveč nestabilno in ritajo­če. Osredotočanje na po­membne objekte je zlata vredno in moč­no olajša manevriranje po zraku, pritiskanje stikal ter nabiranje medičine.
Zelo kul je, da so k sodelovanju povabili izvirne govorce z Jerryjem Seinfeldom na čelu. Vzdušje nadgradijo tudi številne ozadne podrobnosti. Čebele hodijo po vsa­ko­dnevnih opravkih, delajo prometne zamaške in te st­rastno nadirajo, ko med divjo vožnjo po pločniku po­diraš kandelabre. Če si trot in lenariš, te vseprisotni glas iz zvočnikov pri­ganja k marljivosti, tako da se res počutiš kot del vr­ve­čega panja. S prikupnim videzom, dobrohotnim sh­ranjevanjem in živahnostjo je špil res pisan na kožo mulčadi, ki bo v njem našla več kot deset ur čisto solidne zabave.

Zbiranja dokaznih fotk je veliko. Brenčač tu zalezuje rejenega od­vetnika, ki ima za bregom več kot le medeno pravdo.

Bee Movie Game
založnik: Beenox / Activision
objavljeno: Joker 174
januar 2008

70
razgibana peskovniška zasnova
razširjena zgodba
otrokom bo dogajala
okornost
ponavljanje

 
 
 
sorodni članki