Revija Joker - The Legend of Zelda

IGROVJE
stranka » igrovje » gameboy advance » The Legend of Zelda
The Legend of Zelda

Sneti

Da je Legenda o Zeldi arkadna pustolovščina z realnočasovnim bojevanjem in frpjskim pridihom, čivkajo že pterodaktilova mladež, zato ne bom razlagal, kako Link vedno znova vstane kot legendarni junak, ki porazi prašičjeustega Ganona

Ob tem prizoru se je celih 0,054 % našega bravstva orosilo nostalgično srce. Zato pa njim toliko bolj.
in reši princeso Zeldo. Kako je špil mešanica raziskovanja, čvekanja, tepežkanja, nabiranja predmetov in lahkotnih ugank. In kako superiorni so praktično vsi deli serije, izvzemši butaste predelave za CD-I (ali morda 3DO?). Res ne bom. Dol mi visi za neuke. Ki so zdaj uki. Khm.
Izvirnik je res star sedemnajst let, vendar je celo v teh novih časih nadvse soliden in je poleg Super Mario Bros. edini špil z naslovom Classic NES, za katerega je vredno odšteti sit, eur ali kopejk. Nihče ne bo pisal domov o štoriji, grafiki in zvoku, dasiravno nič od tega ni zares podn, vertikalno zaznavanje stika pri mahanju z mečem je zavoljo predelave malce čudno (se navadiš) in GBAjev križec zaradi prelahkega prijemanja diagonal, ki jih špil ne upošteva, ni najboljši. A težavice zbledijo ob mojstrskem tempu, odlično dizajniranimi ječami in subtilnim bojevalnim sistemom, ki ga je skušalo neuspešno skopirati toliko špilov. In ko se prebijete do konca nekako petnajsturne avanture, čaka še težji način Second Quest, ki je prav nemarno težek. Zelda je preprosto čaroben naslov, ki so mu leta komajda prišla do živega. Res pa je, da za malce več cekina že dobite A Link to the Past ali Golden Sun, kjer je napredek vseeno očiten. Klanjanje NESu gor ali dol.

The Legend of Zelda
Nintendo za gameboy advance
objavljeno: Joker 132
julij 2004

83