Revija Joker - Evil Genius

IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Evil Genius
Evil Genius

Zlobni tolovaj Aggressor skrije vse izvode Kosmatega Lončarja, zaradi česar vsa otročad pade vznak in vrže Zemljo s tečajev.

Muhahaha! Vedeti morate, da sem izjemno delaven človek, da pa sem si kljub temu vedno pripravljen vzeti čas za krepčilno sprostitev ob pogledu na trpeče izraze bedakov, ki vtikajo nos tjakaj, kamor se to vsekakor ne ... spodobi. In ki so obenem taki telebani, da jih pri tem ujamejo! Ja, to moji podaniki, povečini cvet idiotizma, za katerega zadovoljivi inteligenčni količnik je zaslužen zgolj moj luger, heh. Kakorkoli že, kje sem ostal ... Ah, ja: ni lepšega kot opazovati nemočnega pripadnika neke bedaste, hihi, pazite to, tajne službe, kako se opoteka iz mešalnika za testo, kjer mu je moj podanik pripravil ... umešana jajca, hohoho! V bistvu je živ samo zato, da ga bom vsega trapastega poslal nazaj v štab, kjer bo tistim gumpastim šefom natvezil, da tukaj sadim rožice in redim pavijane. Če se spet prikaže, gre brez pardona za tarčo na strelišče.

Raznobarvna tla soban omogočajo hitro orientacijo. Pomembnejši prostori so globlje v bazi, zavarovani pred nepravimi pogledi.

No, ako sem čisto pošten, kar nisem nikoli, hehe, bi glede rožic pravzaprav zadel v črno. Le da ne gre za elegantne cvetice z moje, to moram reči, nadvse impresivne mize, temveč za mesojede rastline, ki namesto metuljev in žuželk lovijo tisti malo večji mrčes, ki nemarno brenči po mojem otoku ter se smuka okoli moje baze. Odkar sem namreč stopil na ta neimenovani otok na neznani superskrivni lokaciji nekje Bogu za hrbtom, da bi od tu v miru zavzel svet, me ob

Superagente je najteže obvladati, toda ko jih imate enkrat v pesti, se jih da mučiti v nedogled. Tule je na delu omara - stiskalnica.
letava velika količina nadležne nesnage. Povečini gre za, heh, turiste, saj veste, tiste zavaljene brkate možiclje s tremi fotoaparati okoli vratu in bedastimi nasmeški na frisih, ki hodijo kot race in pri bežanju tako smešno poskakujejo, da bi me od krohota skoraj kap! Hihihi, uh oh, kje je moj respirator ... Pri življenju sem jih doslej puščal zgolj zaradi njihovega dolgega jezika, saj bi ob ... nespretnem ravnanju lahko zbudil preveč pozornosti. Zato imam na otočku lep hotelski kompleks, ki je presnete sitnobe vsaj malo držal na razdalji. A sedaj, borih nekaj trenutkov pred dokončno izvedbo mojega peklenskega načrta, so, tako kot vse ostalo, le nenevarna in nepomembna nadloga, njihova panika pa skorajda dobrodošla začimba k napetosti, ki naznanja prihod nove dobe. Bvahahaha!
Da, motijo me manj kot ta zagamana packa na mojem živo modrem armaniju ... kako dobro se poda k rumenim uniformam delavcev in rdečim uniformam stražarjev! Slišim sicer, da sta skušala moj prvi otok, kjer sem sprva, pred preselitvijo na sedanjega, gradil temelje svojega načrta, kupiti še dva ... vizionarja moje baže. A moj občutek za estetiko je neprekosljiv! Če mi že podaniki ne morejo biti vedno v ponos, mi je morda

Ujetnike trpinčite na vseh sedmih raziskovalnih pripravah v laboratoriju. Brbotajoča kopel pomiri tudi največje frajerje.
lahko vsaj skrivno oporišče, ročno zminirano globoko v hrib otoka, živo mravljišče, skrita trdnjava, tovarna zlobe! Beli hodniki se odpirajo v marmornate sobe; vsaka ima natanko določen namen. Tu so elektrarna, za ovinkom zakladnica, na koncu kontrolna soba, za menoj orožarna z nadzornim sistemom, hladilnik s trupli nespametnih agentov in cel kup soban, namenjenih podanikom. Dotični namreč niso le pošteno zarukani in na primer, pazite to, sploh ne znajo zmanjšati sobe, ko je enkrat izdelana, ampak imajo kup drugih potreb. Izpolnjevanje mojih Velikih Podlih Nakan jih očitno utruja, zato se morajo nažirati v menzi ali poležavati v kasarni, namesto da bi garali. Da jim ne pade pozornost, sem jim primoran pustiti gledati mehiške limonade v sobah za sprostitev, medtem ko branje v knjižnici zagotavlja, da jim pamet ne bi dokončno rekla adijo, četudi se zdi, da ves čas pakira kovčke. Občasno jih kak agent trdo poboža, zaradi česar odkrevsljajo v zdravniško ordinacijo.

V vsesplošnem navalu vojakov napadalcem včasih uspe vdreti v osrčje baze in ob posledičnem alarmu je zmeda popolna. Hvala bogu za dejavni premor (tipka P).

Rekruti za kaj drugega kot krampanje niso primerni, kar je za moje velike načrte popolnoma nezadostno, zato imam za urjenje v naprednejših poklicih postavljeno učilnico. Rumene rekrute, ki opravljajo najbolj sramu vredna dela, se da izuriti v tri specializirane razrede pomočnikov: vojake, znanstveno osebje in družabne podložnike, na primer lakaje in diplomate. Te sem zaposlil tudi v hotelih in jim zaukazal zavajanje agentov.

Evil Genius
založnik: Elixir / Vivendi Universal
demo: natlačenka/tlačenka 134
objavljeno: Joker 135
oktober 2004

79
barvita scenografija
spočetka vleče kot hudič
odpuljen humor
mučenja in pasti
dolžina
umetna nespamet
pomanjkanje nadzora nad podaniki
manko nekaterih predmetov
pomanjkljiva gradnja baze