Revija Joker - Monsters (Probably) Stole My Princess

IGROVJE
stranka » igrovje » PSP » Monsters (Probably) Stole My Princess
Monsters (Probably) Stole My Princess

Raveer

Za kul imenom se skriva izvirna od strani gledana 2D-ploš­čad­na igra, kjer v vlogi arogantnega vampirja Duka skačeš zgolj v višino. Frajerju je namreč nekdo vdrl v ječo in mu sunil princeso. Po njegovem so to zakrivili pošastki in čeprav nima dokazov, se jih vseeno loti.

Pošastki poleg bega obvladajo posebne veščine, ki jih pridoma izkoristijo, če se jim preveč približaš. Tale zna skakati od leve proti desni.

Pot ga vodi skozi izvirno oblikovanih pet brlogov, kjer se spoprime s pridaniči, ki tam prebivajo. Po komič­nem uvodu zač­ne ve­li­kanska pošast be­ža­ti proti vrhu sobane in na tebi je, da jo pred ciljem trikrat zadeneš z dvo­jnim skokom. Krvoses poleg slednjega in navadnega obvla­da še odriv od zidu, vse pa je treba spretno, hitro in strateško uporabiti za napredovanje. Srž mehanike leži v višanju kombinacije, ki veleva, da ne smeš dvakrat pristati na isti ploš­čadi. Višja kot je vrednost kombinacije, hit­rejši si in bolj jo bo sovrag nasrkal. Če jo prekineš, še ni vse izgubljeno, le dovolj hitro moraš priti do spo­dobne cifre, da je sovrag ne popiha predaleč. Seveda si z višjo cifro na koncu deležen večjega šte­vila točk in žlahtnejše trofeje, v primeru osvojit­ve petih zlatih kipcev pa se odklene šesta, visoka sobana z najbolj pravim šefom.

Dvojni skok, ki edini poškoduje sovraga, te pri udarcu praviloma divje odbije. Načrtovanje odriva, da boš imel kar največ možnosti za varen doskok, zahteva kar nekaj naporne in natančne vadbe.

Če si dovolj spreten in nisi obseden z rezultati, lahko kampanjo kon­čaš v četrt ure. Ako ti povprečnost ni dovolj in želiš špil nadvladati, pa se čas eksponentno raztegne. Špil te namreč zasvoji in ga ne moreš odložiti, dokler ne nabiješ kombinacije do vrha in maksimalno ponižaš slehernega sovraga. Obsesija gre lahko tako daleč, da se moraš dotakniti vsakega kamna. Poleg sobane s trofejami in slikanice, ki ju polniš s perfektnimi mimohodi, je na voljo še lov na rekord. Tu moraš v kar osemnajstih sce­narijih pred ugonobitvijo sovraga doseči še določeno število točk.
Monsters so lepo dodelani, sploh za naslov iz serije Minis, ki v Playstation Storu stane bore štiri evre in ga lahko poganjaš na PSPju in PS3. Predstavitev, ki obsega flashevsko stripovsko podobo in klasično glasbo, prekaša marsikateri večji naslov, dogajanje pa pestri simpatičen humor, ki se dela norca iz klišejev. Pogoj je seveda, da nisi motorično in smeš­niško prikrajšan.

Da so Monsters izpiljen in vsebinsko naphan naslov, priča tudi fakt, da zasedejo sto megabajtov, kar je zgornja meja za špile iz družine Minis. So prva in doslej edina igra, ki ji je to uspelo.

Monsters (Probably) Stole My Princess
Mediatonic za PSP
objavljeno: Joker 203
junij 2010

85