Revija Joker - Runner2

IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Runner2
Runner2

Sneti

Auto-runner se kliče podzvrst ploščadnih iger, kjer lik teče sam od sebe, ti pa s pritiskanjem gumbov skačeš. Prava potreba po samodejnem premikanju je na tablicah in telefonih, kjer dotikljivi zasloni ne nudijo natančne kontrole. A vseeno smo kar nekaj tovrstnih špilov dobili za sisteme z gumbi in med njimi je dokaj znan neodvisniški Bit.Trip Runner, ki je poudarjal vnašanje ukazov po ritmu. V Jokerju 204 o njem nismo podali najbolj laskavega mnenja in slednjega ne bo deležno niti nemogoče klicano nadaljevanje Bit.Trip Presents Runner 2: Future Legend of Rhythm Alien.

Orjaška rakovica ni sovražnik, temveč del ozadja pri nadzorni točki. Slednjo povsod najdeš na polovici nivoja in jo lahko za dodatne točke preskočiš, s čimer pa seveda ob pogibeli tvegaš vrnitev na začetek.

Naš možic, ki je lahko ikonični Captain Video ali kak odklepljivec v slogu zelene kumare, v pogledu od strani z zložno hitrostjo teče na desno in na nas je, da ga spravimo čez ovire. Skočimo čez prepade in stopnice, od prožnih podlag se odrinemo, zdrsnemo pod previsi, s ščitom odbijemo leteče kvadrate in za dodatne točke zaplešemo, čeprav se s tem odrečemo nadzoru. Pač, risk & reward. Nenehno se nam povečujejo točke, mi pa se trudimo pobirati zlate palice.
V štirih tematsko različnih svetovih je nanizanih sto dvajset parminutnih nivojev, ki imajo to naprednost, da se poti po njih cepijo. Dostikrat se lahko odločimo za gornjo ali spodnjo cesto, ki nudita različni težav­nos­ti, oziroma najdemo alternativen izhod, ki omogoči vstop na drugače skrit nivo. Takih obstranskih je dosti in vsebine ne manjka. Takisto ne izziva pri postavljanju rekordov na spletnih lestvicah. V visok rezultat gre dosti truda, posebej če se lotiš zahtevnosti hard, kajti elementi se izmenjujejo hitro – skok, počep, odboj, skok, odboj, počep, skok ... Manj spretni lahko vključijo lahki modus, ki je lepa pridobitev glede na poživinjeno zafrknjeni prvenec.

Preskakovanje statičnih sovražničkov med avtomatičnim tekom se bo zdelo marsikomu primitivno za velik sistem, kot je PC. Zvrst je zelo tablična.

A tako kot enica se začne Runner2 vleči še pred polovico. Svežih elementov zmanjka, šefi na koncu svetov so revni, okolica, ki je s poligoni izgubila stari osembitniški čar, pa je nedomišljijska, celo amaterska. No ja, vsaj dogajanja ne moti več. Negativno presene­če­nje je glasba, ki jo sproti dopolnjuješ z uspešnim skakanjem, saj so melodije upokojenske in se vse premalo razlikujejo. Najbolj pa motijo tehnične te­ža­ve, ki izničijo dobršen del zabave. Sprijazniti se moraš bodisi s trganjem ekrana brez vsynca, bodisi z zamikom vnosa ukazov z njim, kar je pri igri, ki tako poudarja natančnost, nezaslišano! Več tednov po izidu tega na PCju (slično se pritožujejo lastniki ostalih verzij za xbox 360, PS3 in wii U) še zmerom niso uredili. Tudi cena je visoka. Ostani pri Canabaltu.

Runner2
založnik: Gaijin Games
objavljeno: Joker 238
maj 2013