Revija Joker - The Sims 3: University Life

IGROVJE
stranka » igrovje » pc » The Sims 3: University Life
The Sims 3: University Life

Aggressor

V tretjih Simsih lahko uzreš marsikatero čudno bitje, od vampirjev do mumij, duhcev in namiš­lje­nih prijateljev. Sedaj dobivajo še eno hecno vrsto. Prebiva na kavču, napaja se s poceni merlotom, njen poklic je letanje za kiklami, najljubši hobi pa odlašanje. Študentarija.

Kampus ima lušten videz bolj tradicionalnih univerzitetnih okolišev, kot je Cambridge. Z dodatkom Supernatural je še bolj podoben Bradavičarki.

Trojka je za univerzitetno razširitev potrebovala presneto dolgo – deveta po vrsti je, in to štiri leta po izidu igre, dočim je bila pri dvojki na redu prva. Za razliko od slednje lahko zdaj hram znanja obišče vsak odrasel Simček in ne le mlajši. Je pa noviteta plačevanje šolnine, hehe. Po diplomi iz ene od šestih učnih smeri se lahko tjakaj vrneš obiskovat še druge, žal pa manjka podiplomski študij.
Za tisti teden ali dva guljenja klopi v igri se preseliš na kampus izven osrednjega mesta. Tam najprej izbereš, kje boš komiral po žurkah: v študentskem domu, grš­ki skupini ali najetem stanovanju. V katerikoli prostor se vržeš, so vsi baročne velikosti ter opremljenosti, precej drugače kot bloki v Rožni dolini. Je pa prisotna neka druga stalnica študija – pomanjkanje denarja. Zaradi tega slejkoprej posežeš po priložnostnem delu, kot sta razpečevanje plonk listkov ali testiranje nasilnih videoigric.

Akrobacije na sodčkih piva, okoli bezljajoči nagi ljudje, provincialna dekleta, ki so prvič v mestu – kar pravšnja slika našega cveta inteligence.

Glavni izziv je uspešno opraviti izpite navkljub obilici mogočih oblik zabušavanja. Kakšne neumnosti boš počel, v mnogočem določa pripadnost trem stereotipnim skupinam: piflarjem, frajerjem in upornikom. Pr­vi so zarejeni v striparnici, drugi prirejajo zabave, tretji protestirajo proti pojma-nimamo-čemu-ampak-tega-ne-maramo in kadijo zelišča. Frajerji radi visijo na socialnih omrežjih, ki so dostopna vsem Simčkom kar prek telefonov. V koraku s časom in to. Je pa nekam brezvezno, da si lahko pripadnik vseh treh klik hkrati, zaradi česar ima vse skupaj pridih tlake za nagrade, saj si na ta način deležen novega predalčka za osebnostne poteze. Tudi woohoojanja s profesorji za višje ocene ni, bleh. Po uspešnem zaključku študija Simček laže dobi bolje plačano službo, kar je ena taka luštna pravljica za otroke.
University Life je prime­ren za tiste, ki se v igro vživijo in mahoma požirajo nove animacije, pogovorne možnosti ter okolico. Tu se odreže solidno. A novih igralnih mehanik v njej našel ne boš.

The Sims 3: University Life
založnik: Electronic Arts
objavljeno: Joker 238
maj 2013


 
sorodni članki