Revija Joker - Assassin's Creed 3: The Tyranny of King Washington: Bet­rayal + Redemption

IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Assassin's Creed 3: The Tyranny of King Washington: Bet­rayal + Redemption
Assassin's Creed 3: The Tyranny of King Washington: Bet­rayal + Redemption

Sneti

Tako kot pri Far Cryjevem Blood Dragonu gre za alternativno realnost osnovne igre, ki predvidi, da predsednik Washington zaradi templjarske relikvije postane nor diktator, Connor pa ga mora odstraniti. V prvi epizodi, Infamy (Joker 236), je Washington pokazal svojo moč na deželi, Ratonhnhaké:ton pa dobil prvo svežo sposobnost, spreminjanje v volka, ki je skrivanje naredilo nesmiselno. Druga epizoda, Betrayal, se preseli v mesto Boston, kjer Connor v dveurnem skupku nedomiselnih, težaških misij nadaljuje jago za kraljem-predsednikom. Tu imamo priliko izkusiti, kako debelušni Benjamin Franklin teče hitreje kot utrjeni indijanec, celo ko ta uporablja naslednjo frišno veš­či­no, mutacijo v sokola. Ta omogoča instantno seljenje med robovi stavb in odstrani smisel plezanju. Nič, avtorji so se potrudili, da bi igranje karseda razgradili in razvrednotili. Že s tema dvema polbožjima močema smo mašina destrukcije, ki se jo špil trudi zaustaviti z večjimi trumami nemudoma razjarjenih sovragov. Vendar to botruje le frustraciji ob pogonu, ki ni kos naprednejšemu masovnemu boju.

Za pridobitev medvedje oblike moraš, tako kot pri volku in sokolu, skozi kratko sanjsko sekvenco. Ta se močno zgleduje po Shadow of the Colossus.

Ob bednosti in enoličnosti obeh teh epizod je modro, da si omisliš zgolj tretjo, Redemption, ki je v redu. Na začetku itak izveš vse za nazaj, nakar dobiš tretjo moč, spreminjanje v medveda, ki razmeče vse okrog sebe, in greš v New York, kjer je celo nekaj novega ozemlja. V tej dveurni epizodi, ki med opisanimi edina vsaj približno upraviči ceno 8 evrov na Steamu ali v spletnih štacunah od PS3 in X360, ladjariš, braniš lokacije, srečaš okej šefa in izkusiš konec, ki razjasni marsikaj in delno upraviči temeljno zamisel. Ni pa niti Redemption nujen, saj je marsikod len, od neuvedbe novih sovražnikov prek reciklaže stranskih misij do manka prodornih zgodovinskih osebnosti. Samuel Adams? Ni ravno Michael Biehn. 

Assassin's Creed 3: The Tyranny of King Washington: Bet­rayal + Redemption
založnik: Ubisoft
objavljeno: Joker 238
maj 2013