Revija Joker - Samurai Gunn

IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Samurai Gunn
Samurai Gunn

Raveer

Lokalno večigralstvo je znova v modi predvsem zaradi odraslih igralcev, ki se jim kolca po starih časih. Če ti uspe zofo napolniti s prijatelji, ki posedujejo nindža reflekse in se navdušujejo nad Japonsko, po predalih pa se ti valja par igralnih palic ali tipkovnic, bi ti sedel Samurai Gunn. 

Gre za arkadno razpaljotko v osembitni podobi, kjer se v od strani gledanih arenah pomerijo do štirje gibčni samuraji. Cilj je pobiti vse, kar ni ti ali v drugem modusu tvoj partner, ter ostati živ. Vsak udeleženec ima meč in pištolo s tremi naboji, ki jih hitro zmanjka – tolikanj bolj, če cepneš v vodo in zmočiš smodnik. Zaznavanje udarcev je do piksla natančno in če si vešč, lahko s preciznim zamahom blokiraš rezilo ali celo odbiješ kroglo nazaj k pošiljatelju. Seveda je treba upoštevati okolico, kjer prežijo ostri koli, lepljive stene in vodnjaki, v katerih se utopiš. Dosti je bambusa, ki ga je treba razsekati, in platform, ki so tako vsaksebi, da jih dosežeš le z dvojnim skokom. Arene so velike ravno toliko, da ni pretirane gneče, da pa hkrati spodbujajo nenehno gibanje.

Taka je videti okolica že po nekaj usmrtitvah. Krvavi madeži, trupla in glave so vsepovsod. Med­nje se lahko uležeš in tako skrit prežiš na mimoidoče!

Pikslasta krvavost je epska, saj ob smrtih kri brizga v hektolitrih, kar spremljata hipna zamrznitev slike in izostritev obglavljenja. S tem poklonov filmom, kot je Kill Bill, ni konec. Če sta dva od borcev zelo izenačena, se znajdeta v posebni areni, kjer ob sončnem zahodu stečeta drug proti drugemu z iztegnjenima mečema. Preživi lahko le eden! Celostno podobo zaključuje glasba, ki je mešanica hip-hopa in japonske tradicionalne godbe.
Žal je špil nekoliko preveč omejen. Manjka samotars­ka kampanja in vse, kar lahko počneš, če nimaš lokalno prisotnih soigralcev, so posamični boji z umetno pametjo, ki ni pretirano dobra. To hitro postane rutina, v večigralskem načinu, ki nima in ne potrebuje spletnosti, pa manjkajo vsakršne nastavitve. V sorodnem in bolj dodelanem Towerfall Ascensionu jih kar mrgoli, pa še dodajajo jih. Če te ne mami krepka japonskost, zato bolj svetujem slednjega. 

Bambus ponekod nenehno raste in tu pa tam ustvari balonček, v katerem lahko s pištolo prežiš na kanaljo. Zna pa biti veselo, če obda dva ali več borcev.

Samurai Gunn
založnik: Maxistentialism
objavljeno: Joker 251
junij 2014