Revija Joker - Regency Solitaire

IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Regency Solitaire
Regency Solitaire

Sneti

Pasjansa je tista 'samotarska duhamornost za babice', ki je slovela za časa Windows 3.1. Nato je ta stara igra s kartami pri videoigralcih nekoliko utonila v pozabo, vendar ni izginila. V mobilnih štacunah in uradni okenski trgovini je kup inačic, tale posebna pa je dospela na Steam.

Postavljeni smo na začetek 19. stoletja, med vladavino angleškega kralja Jurija III. Naša meščanska gospica Bella se želi dobro omožiti, zato se udeležuje plesov, šarmira bogataše in odganja dolgočasnega snubca. Romantična, zasanjana zgodbica sicer ima zasuke, vendar so nepretresljivi in vse skupaj je precej omledno. Predstavljena je v obliki teksta ob stripovskih sličicah, ki se menjavajo na naslikanih, statičnih ozad­jih. To so hkrati lokacije, naj gre za cve­toče vrtove ali stroge meščanske hiše. Na slehernem kraju je treba opraviti niz kvartopirskih nalog, da se preseliš na naslednjega.
Medtem ko ima zaresna pasjansa obilo izvedenk, se Regency Solitaire osredotoča na eno samo. Karte so urejene v zmerom bolj umetelne vzorce in na tebi je, da odstraniš vse do zadnje. Proč pošlješ tisto, ki je po vrednosti tik nad ali pod karto na vrhu kupčka. Časovne omejitve ni, tako da lahko med spremljavo dobre inštrumentalne glasbe v ekran bolščiš do onemoglosti. Ob težavah lahko uporabiš pomoči, kot je odstrelitev nezaželene karte. Vendar traja, da se specialka znova napolni, zato jih ne moreš spamati. Bolje kot opraviš, več zvezdic in denarcev dobiš, kar porabiš za opremljanje Bellinega doma s predmeti. Le-ti nudijo tudi bonuse pri reševanju ugank.

V tovrstne zaslone s harfami, čembali in kartami strmiš neprenehoma. Ko imaš na kupčku šestico, lahko odstraniš sedmico ali petico. In tako skozi vso igro.

No, 'uganke' je premočan izraz, saj so situacije naključne. Po eni strani je igranje zaradi tega vedno sve­že, po drugi pa se začne kljub preprekicam, kot so klju­čavnice na kartah, hitro ponavljati. In se ne neha, saj ima posamična lokacija po deset duhamorno slič­nih zank. Nenehno iskanje višje in nižje karte pa tudi ni prav intelektualno stimulativno, dočim drugih variant ni, zato ne pričakuj kakšnih klondikov ali spominov iz starih Oken. Zato sem se Regency Solitaira kmalu naveličal in menim, da bi se ga tudi ti. 

Regency Solitaire
založnik: Sneti Grey Alien Games
objavljeno: Joker 271
februar 2016