Revija Joker - Bulb Boy

IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Bulb Boy
Bulb Boy

Kavbojc

Če spregledaš, da ima namesto glave žarnico, je Lučko običajen deček. Rad se igra s figuricami He-Mana, pod posteljo ima game boy in hodi na ribarjenje v družbi dedka ter letečega psa. Dokler ju ne ugrabijo pošasti, ki so sredi noči preplavile dom – tedaj se znajde v tipski 2D-avanturi. Takšni z lahkot­nimi orehi, uporabljanjem predmetov ter občasno miniigro. Predvsem pa z okoljem, naphanim z odbitimi idejami, kjer ne boš pogrešal pogovarjanja.

Najbolj lahkotni so svetli odseki, v katerih Lučko obiš­če­ pretekle spomine. Tule je učil leteti svoje ščene.

Med prebijanjem skozi bajto bo moral premagati od­štekane monstrume, ki v enaki meri črpajo iz Kafke in South Parka. Tedaj se narežiš ob reakcijah fantka – ko ga prestrašijo, trepeče, in ko jih prelisiči, se tako demonsko zaheheta, da se mu moraš pridružiti. Vsako srečanje je nezapletena uganka, ki pa je vedno domiselna. Stikanje po čudaš­kem zelenem svetu nasploh vleče. Zavoljo pregledne, stilizirane podobe itak ni moč zgrešiti vročih točk, niti ni težav z vmesnikom. Če se kljub maloštevilnim pred­metom v malhi kdaj zatakne, se zasanja in v oblačku se mu pokaže namig. Logično je, da je treba za torto zmešati moko in črve ter z njo v peč zvabiti brezglavega purana zlobe. Ter pred tem prerazporediti kramo v predalu, da hrošč najde pot do pasti, nakar postane futer za pajkovca. Kadar pa gre vse skupaj po zlu in se fantič raztrešči na posebej izprijen način, se vseeno muzaš, čeprav veš, da boš moral tretjič ponav­ljati od samodejno shranjenega položaja. Še posebno kul so delčki, kjer Lučko izgubi glavo – žarnico namreč ponekod odvije, nakar se kotali ali se privijači na novo telo in se po platformersko umika preprekam ali pleza po stropu.
Bulb Boy je razgiban, domiseln in vzdušen ter isto­čas­no prisrčen, srhljiv, bizaren in smešen. Le glede na grižljajčkasto dolžino je cena 10 evrov previsoka. Škoda, da je bila kampanja za večji špil na Kickstarterju ne­uspešna, kajti po dveh uricah sem si želel le tega, da pustolovščine še ne bi bilo konec. 

Tole je prizor s srečanja z eno bolj odbitih gnusob. Če se ti preveč približa, je veselja konec. Zato moraš karseda urno spedenati vodovodno napeljavo.

Bulb Boy
založnik: Bulbware
objavljeno: Joker 271
februar 2016