Revija Joker - Mystery Chronicle: One Way Heroics

IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Mystery Chronicle: One Way Heroics
Mystery Chronicle: One Way Heroics

Tamala

V tej potezni mešanici japonskega frpja in rogue igre so svet preplavili monstrumi in požira ga uničujoča svetloba. Zatorej obuješ čevlje junaka, ki bo skušal to apokalipso zaustaviti. Ne tavaš po temnicah, marveč lomastiš po odprtem svetu, kjer te hočejo naključno začopatiti številne živali in prikazni iz onstranstva. Nemalo kombinacij poklicev z različnimi značajskimi lastnostmi, sposobnostmi in orožjem da veliko taktičnih možnosti. Tako na primer postaneš trmast vitez, spreten v boju z golimi rokami, ki dobro plava in odklepa ključavnice. Zlodeje pokončaš potezno brez skoka na ločen zaslon, pri čemer se okrog lika nariše kvadratna mreža. Moreš jih od blizu po glavi ali jih z daljave obmetavati s strelicami in uroki. Sočasno z leve strani napreduje svetloba, ki zradira vse, česar se dotakne, in tako omejuje raziskovanje sveta.

Če si znavalec neodvisnih frpjk, ti bo špil znan. Je namreč predelava par let starega One Way Heroics, v katerem si enako v eno smer bežal pred zlim sijem.

Igra izven imen in obarvanosti ne postreže s podatki o nasprotnikih. Zaradi manka statistike se hitro zgodi, da ti novosrečana beštija z enim udarcem odbije polovico zdravja in te z naslednjim ubije. Tedaj moraš od samega začetka. Morda se celo ujameš v začaran krog stalnega umiranja zaradi naključnih in nadmoč­nih nasprotnikov v takisto naključno ustvarjenem svetu. A smrti, kot je za rogue igre značilno, vodijo do od­klepanj novih poklicev in spremljevalcev, ki ti pomagajo pri ponovnem preigravanju na zahtevnejšem modusu. Tega ne boš obrnil v pol ure, kot se zna zgoditi na lažjem, osnovnem. Vseeno se igra ne vrti le okoli tekanja in tepežkanja. Z vnovičnim igranjem se ti razkrije vse več luštne zgodbe in posrečenih šaljivo-nagajivih pogovorov. Zaradi slednjega in taktične pestrosti je zato ta nizkocenovni špil prilično zanimiv tudi na daljši rok. 

Na poti se takole soočiš z zlodeji. V boju ti lahko pomagajo določeni NPCji, a le, če jih s karizmo prepričaš, da ti sledijo do bridke smrti.

Mystery Chronicle: One Way Heroics
založnik: Spike Chunsoft
objavljeno: Joker 280
november 2016