Revija Joker - Seasons After Fall

IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Seasons After Fall
Seasons After Fall

Kavbojc

Lisička ni vedela, kaj jo čaka, ko je zatavala v čarobni del gozda. Tamkaj se je izpod tal ravno prebilo čudežno seme in začelo iskati gostitelja. Želelo bi si bistrejšega in krepkejšega bitja, volk bi bil kot nalašč. Toda zvita zver bo morala zadostovati. Z združenimi močmi bosta odkrivala, kaj pesti hosto, in od štirih čuvarjev nabrala prav toliko koščkov letnih časov. A tam se bo pustolovščina šele dobro pričela!

To je eden od gozdnih čuvarjev, ki lisici dajo nove sposobnosti. Ni šefovska bitka, saj tepeža ni, kot tudi ne smrti. Vseeno pa se vedejo nekam čudno ...

Kleč miselne ploščadarice je menjavanje letnih časov, kar lahko obsedena lisica stori kadarkoli. Prijem ni nič novega, na pamet pade najmanj Giana Sisters: Twisted Dreams izpred nekaj let, kjer je bilo s pritis­kom na gumb prav tako moč spremeniti deželo. V Seasons After Fall izvedba jemlje sapo zlasti na rovaš čudovitosti ročno naslikane pokrajine, ki se v trenutku izdatno spremeni. Pozimi zamrzne voda in sneži, spomladi dež napoji vodovje in rastje pozeleni, jeseni se razraste gobovje in zapiha veter, poleti nastopi su­ša. V prvi polovici so zagonetke lahke in pot jasna. Zdaj je treba spraviti k sebi rožo, ki zalije seme, iz katerega zraste drevo. Nato do luže spoditi raka, da nabrekne in ustvari novo ploščad, s tal spihati perje ali zamrzovati gejzirje, katerih višina se spreminja. Tovrstne zagonetke tvorijo večino početja, saj ni nikakršnega zbiralništva in boja – zverinica sploh ne more umreti!

Takšni lahkotni miselni orehi tvorijo levji (lisičji?) delež igranja. S priklicem pomladnega deževja se bo roža napila, nakar bo zalila poganjek.

Vsled pisane podobe, milozvočne muzike in nezahtevnega, a tekočega in užitkarskega skakalniškega mozganja je Seasons prijetno sproščujoča. Vsaj do drugega dela sedem ur dolge odprave, ko nastopi preobrat. Tedaj je konec vodenja za rokico in svet se odpre, s čimer dobiš dostop do bližnjic in številnih skritih kotičkov. A ker ni zemljevida, je preveč tekanja in izgubljanja, kar začne najedati. To pa zakisli lahkotno in luštno izkušnjico, ki bi bila drugače super tudi za malčke. 

Seasons After Fall
založnik: Focus Home Interactive
objavljeno: Joker 281
december 2016