Revija Joker - The Little Acre

IGROVJE
stranka » igrovje » pc » The Little Acre
The Little Acre

LordFebo

Tole je klasična pustolovščina s fotrom in hčerko, ki se v iskanju izginulega dedka s kmetije pre­žar­či­ta v pravljičen svet. Pri tem se igralno izmenjujeta tako lika kot okolji, vendar ne po prosti izbiri in brez sodelovanja oziroma vplivov, kar se mi zdi neizkoriščen potencial. Zatikanja ni, kajti dostopnih lokacij je komaj kaj, često le ena sama, in predmetov malo. Objektov ni možno pogledati, niti ne kombinirati vsebine inventarja med seboj, problemi pa so zvečine narejeni tako na prvo žogo, da je odveč navajati primere. Pot je docela premočrtna in niti ena sama ovira ni premostljiva na več načinov. Vse skupaj je sila osnov­no, pri čemer so s protagonistoma vred liki le štirje plus pes. Tudi zgodba je na nivoju otroške knjige, brez iskric, in se sploh ne trudi razložiti sveta ter dogajanja. Razen ročne risbe in posnetega govora je vse os­talo precej nenavdahnjeno.

Avtorji hvalijo narisana ozadja. Je v redu, a noben blazen presežek. Zlasti animacija likov je mestoma švoh. A težave so itak na ’avanturistični’ plati.

Opisovanje, kaj šele ocenjevanje pustolovščin, je nehvaležno. Ta sorta iger ponuja najmanj pravega špilanja za svoj denar, praktično nima vrednosti naknadnega preigravanja, privlačnost zgodbe je subjektivna in kar je nekomu trd oreh, bo drugi prečkal mimogrede. Vedno je bilo tako, tudi v devetdesetih, ko je šlo za premijsko zvrst. Le da takrat ni bilo vročih točk, vdelanih namigov in youtubastih rešitev, zato smo te špile igrali tedne in mesece. Z Little Acre pa sem pri­čel ob šestih popoldan in čez dve uri brez zatekanja k sicer vključeni pomoči že zrl v zaključne napise. Takih griž­ljajč­kas­tih zastonjskih dogodivščin je dolg spisek, a ta košta trinajstero denarjev. To je res visoka postavka za prelahkotno, docela linearno avanturo brez enega samega bisernega dela in naprednega elementa. Pozitivnim rivjujem na Steamu se le rogam. 

Druga dimenzija ima drugačno podobo, vendar je sceloma manj zanimiva od kmetske realnosti. Ovire so še lažje, špil zelo pičlo razloži ustroj sveta.

The Little Acre
založnik: Pewter Games Studios
objavljeno: Joker 283
februar 2017