Revija Joker - Faeria

IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Faeria
Faeria

Sneti z raziskovanjem digitalnih iger s kartami nadaljuje širitev obzorij onkraj Hearthstona. Na vrsti je svež ter pisan združek kvartopirščine in potezne strategije Faeria, ki je slasten in sladek belgijskemu poreklu ustrezno.

Njega dni so možaki v oštariji ali domačem kevdru skriti med oblake tobačnega dima metali 'hudičeve podobice' (tako so fajmoš­t­ri rekli kartam) v taroku, briškoli in ajncu. Danes osebki z nekoliko manj testosterona v žilah sedijo za ekrani in se ukvarjajo z internetnim pokrom ter drugimi zmešanicami spretnosti in sreče. Med njimi je najbolj obljudena Blizzardova krčma s škratom, ki vedno lepo pozdravi in te vljudno povabi k razgretemu vignju. Ob njem se drenjajo milijoni plezalcev po lestvi in udejstvovalcev v areni, ki molijo k RNGezusu in kolnejo šamana. Če ga že niso vzeli za svojega. Toda krajina elektronskih zbirateljs­kih iger s kartami ali CCGjev (Collectible Card Games) se tu niti približno ne konča. Še več, v njej ne najdemo le neposrednih posnemovalcev Hearthstona, temveč so nastali hibridi, ki kartanje mešajo s taktično poglobljenim dogajanjem na plošči. Tak je pred meseci opisani Duelyst, taki so vmes propadli Scrolls, sloviti zaradi tega, ker jih je skušal plasirati izdajatelj Minecrafta Mojang – in taka je Faeria.

Tako je videti igralno polje iz šesterokotnikov. Spodaj v kupoli je moj čarodej, zgoraj sovražni. Z rabo kart iz kupčka, ki sem ga naredil sam, na ploščo cimpram zgradbe, ki stalno učinkujejo, in bitja, ki se bojujejo. V prvi polovici partije se borim za modre izvire mane, ki se tu imenuje faeria. Židano je v vilski deželi!Več si preberi v Jokerju 284.
Članek, ki ima 1 stran (9.609 znakov) in 6 slik, bo v celoti na voljo 14.05.2017.
Faeria
založnik: Abrakam
objavljeno: Joker 284
marec 2017

Članek bo v celoti na voljo 14.05.2017.