Revija Joker - Teeworlds

IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Teeworlds
Teeworlds

Kavbojc

Teeworlds je simpatična odprtokodna neodvisnica, ki ne stane niti beliča in po igranju spom­ni na obče znanega Soldata. Gre za od strani gledano večigralsko nažigačino luštnega, legendarnim Wormom sličnega videza, ki zna s preprostostjo in šarmom prijetno skrajšati dolge poletne popoldneve.

Stopnje so raznolike, vendar dizajn že pri originalnih niha, pri uporabniških pa je večinoma zanič.

Že risankast izgled da slutiti, da v špilu ne bo kompliciranja. Spočetka izbereš zunanjost in vzdevek svojega Teeja, okroglega bitjeca, ki se bo bojevalo. Kožic je dober ducat in pri njih ni moč spregledati spogledovanja s slavnim balončkastim možicem Kirbyjem. Potem z dolgega seznama dobro naseljenih strežnikov izbereš ustreznega. Nadzoru se hitro privadiš, saj za osnovo potrebuješ le smerne tipke za premikanje, gumb za skok, miško za merjenje in levi klik za strel. Ključni naprednosti sta dvojni skok in raba oprijemalnega kavlja. Slednjega izstreliš z desnim klikom in omogoča hitrejše premikanje, tičanje pod stropom z railgunom v roki ali, v kombinaciji s kladivom, bolj učinkovit tresk po betici enega od nasprotnih Teejev. V znalčevih rokah zna biti presenetljivo učinkovita in užitkarska lesena gorjača, tu pa je še par drugih ognjenih palic, ki se zgledujejo po Quaku. Poleg šibke osnovne pokalice z neskončno naboji so po stopnjah razmetane pumparice, metalci granat in laserske puš­ke, katerih žarek se odbija od sten. Razlike med njimi so ravno pravšnje in zaobvladanje vsakega zahteva trening. Razen orožij pobiraš še zdravje v obliki srčkov, dodatno zaščito v obliki ščitkov ter katane, ki se pojavijo vsakih nekaj minut in te za par sekund spremenijo v smrtonosnega nindžo. Kot bi Kirbyju nadel črno suknjico in mu v ša­pice potisnil rezilo.

Katana te za nekaj trenutkov spremeni v nindžo. Ha-sa! Ko bi le bilo več različnih transformacij.

Osnovna taktika je podobna tisti iz prvoosebnih na­žigačin. Pojaviš se na naključnem delu stopnje, čim hitreje nabereš nekaj ščita in uporabnega orožja ter se lotiš pobijanja drugih igralcev. To zna biti divje in nez­nansko zabavno, zlasti ko se priučiš kavlja. Ni pa vse rožnato. Tako stopenj kot načinov igranja je kljub priloženemu urejevalniku malo, saj smo omejeni na navaden in ekipni deathmatch ter krajo zastave. Lahko se sicer lotiš kakega doma narejenega nivoja, kjer so na voljo tudi drugi tipi iger, kot so dirke in kup hecnih eksperimentalnih zadevščin. A redkokateri doseže zabavnost in dodelanost originalnih. Prav tako se na daljši rok pojavi problem manka raznolikih orožij.
Za občasno udejstvovanje v manjših zalogajih je Teeworlds nadvse primeren, saj je njegova hitra, adrenalinska akcija dostopna ter lahko priučljiva. Toda za resnejše igranje je vsebine premalo.

Teeworlds
založnik: Teeworlds Team
objavljeno: Joker 192
julij 2009