Revija Joker - Fire Emblem: Heroes

IGROVJE
stranka » igrovje » android » Fire Emblem: Heroes
Fire Emblem: Heroes

Nintendova mobilna igr(ic)a se naslanja na izročilo starodavne taktične frpjke, ki je doslej domovala izključno na proizvajalčevem hardveru. Sneti si ogleda, če si je pri preskoku nakopala kakšno poškodbo. ­

Sedemindvajset let mineva, odkar je na japonski NES dospel prvi Fire Emblem, epsko podnaslovljen Shadow Dragon and the Blade of Light. Na prvi pogled je bil videti kot tipski erpege tiste dobe: pikslasta dežela v pogledu od zgoraj, premikanje likov, potezne bitke na ločenem zaslonu z ukazovanjem skozi menije, pravljična srednjeveš­­ka fantazija. Toda Ognjeno znamenje ni vzelo DNKja Zeldi in Dragon Questu, marveč je poudarja­lo razvoj herojev na ločenih zemljevidih, na katerih so potekali taktični boji s premikanjem po kvad­­ratnih poljih. Junaki so si lastili imena, zgodovino, opremo in poklice. Ob prehodu na naslednjo raven so si naključno okrepili statistike, od moči do hit­ros­ti. Taisto zasnovo smo videli skozi vse dele os­rednje serije, ki so prihajali tako na sobne kot roč­ne sisteme. Zdaj pa še na androidnih ter jabolčnih mobilijah, kamor je prispel tale odvrtek.

V tem brezplačnem foničnem odkrušku trdojedrne serije taktičnih frpjev poveljuješ druščini največ štirih herojev, ki jih dobiš po sistemu loterije. Vsebina je kljub lični predstavitvi neprimerno plitkejša od konzolne.Več si preberi v Jokerju 284.
Članek, ki ima 1 stran (5.174 znakov) in 3 slike, bo v celoti na voljo 21.05.2017.
Fire Emblem: Heroes
Nintendo za iOS, android
objavljeno: Joker 284
marec 2017

Članek bo v celoti na voljo 21.05.2017.